Europski rukometni savez: Ivano Balić, MVP svih MVP-a

Naslov teksta objavljenog na službenim stranicama Europskog rukometnog saveza (EHF) jest – Ivano Balić, MVP svih MVP-a. U sklopu odbrojavanja do Europskog prvenstva u Danskoj u siječnju sljedeće godine na EHF-ovim se stranicama u rubrici “Gdje su sada? Europske rukometne legende” prisjećaju zvijezda prošlih prvenstava.

Ovaj su tjedan obvjavili intervju s Balićem, najkorisnijim igračem s pet velikih natjecanja zaredom: EP-a 2004. u Sloveniji, Olimpijskih igara u Ateni 2004., SP-a 2005., EP-a 2006. i SP-a 2007.

“Te nagrade puno znače jer dokazuju da svoj posao radite dobro. Ali kao što sam rekao, to ne bih mogao ostvariti bez suigrača. Dakle, uspjeh suigrača mi je najvažniji”, rekao je Balić.

Olimpijskom prvaku iz 2004. i svjetskom prvaku iz 2003. u riznici medalja nedostaje europski naslov, iako je Hrvatska igrala u finalu 2008. i 2010.
U finalnim utakmicama treba datib sve od sebe. “Nismo bili dovoljno dobri ili nismo imali sreće. Sve mora funkcionirati sto posto ako želite u finale ili osvojiti naslov”, objasnio je Balić, koji svojim najdražim turnirom ističe Svjetsko prvenstvo u Portugalu kada je njegova generacija osvojila zlatnu medalju. Poseban je osjećaj bilo i osvajanje Olimpijskih igara 2004.

Rukomet je postao brži i fizički naporniji. Igrači su mnogo snažniji nego kada sam počeo igrati rukomet, dodao je Balić, igrač njemačkog Wetzlara.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.