Europska komisija dodijelila šest milijuna eura pomoći BiH za migrante – Jabuka.tv

Europska komisija dodijelila šest milijuna eura pomoći BiH za migrante

Europska komisija usvojila je danas specijalnu mjeru u vrijednosti od šest milijuna eura za podršku Bosni i Hercegovini u upravljanju migracijskim kretanjima.

Sredstva EU će unaprijediti kapacitete Bosne i Hercegovine za identifikaciju, registraciju i upućivanje državljana trećih zemalja koji prelaze granicu, osigurati smještaj i osnovne usluge za izbjeglice, azilante i migrante, te osnažiti kapacitete za kontrolu i nadzor granica, a na taj način će podržati i prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima, navodi Anadolu Agency (AA).

Sredstva se, kako je naglašeno iz Delegacije EU u BiH, nadodaju na iznos od 1,5 milijuna eura koji je postao dostupan u srpnju kako bi BiH odgovorila na hitne humanitarne potrebe izbjeglica i migranata.

Pored humanitarne pomoći, od 2007. godine Europska komisija pružila je pomoć Bosni i Hercegovini u području migracija i upravljanju granicama u iznosu od 24,6 milijuna eura. Od siječnja 2016. godine, Bosna i Hercegovina je također i korisnica regionalnog programa “Podrška zaštitno-osjetljivom upravljanju migracijama” u vrijednosti od osam milijuna eura.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.