Europska komisija dodijelila 1,5 milijuna eura za pomoć migrantima u BiH

Europska komisija dodijelila je u četvrtak 1,5 milijuna eura Bosni i Hercegovini za humanitarnu pomoć izbjeglicama, tražiteljima azila i migrantima koji se nalaze u BiH.

Broj izbjeglica i migranata koji pristužu u Bosnu i Hercegovinu povećao se i mi moramo djelovati brzo. Odlučni smo pomoći Bosni i Hercegovini kako bi se mogla nositi s ovom situacijom i pružiti pomoć najranjivijim izbjeglicama i migrantima. Naša pomoć namijenjena je za osnovne potrebe i osiguranje privremenog smještaja, hrane i zdravstvene skrbi, kao i za zaštitu, izjavio je povjerenik za humaitarnu pomoći i upravljanje krizama Christos Stylianides.

S ovih milijun i pol eura humanitarna pomoć Europske komisije za potrebe izbjeglica dosegnula je 30,5 milijuna eura od početka izbjegličke krize, navodi Komisija. Humanitarna pomoć bit će upućena u Sarajevo, Bihać i Veliku Kladušu.

Komisija navodi, pozivajući se na podatke bosanskohercegovačkih vlasti, da je od početka ove godine u Bosnu i Hercegovinu ušlo 4.900 izbjeglica i migranata.

Oko 2500 izbjeglica i migranata trenutačno je se nalazi u BiH i njima je potrebna pomoć, koja će im biti pružena preko partnerskih humanitarnih organizacija koje se već nalaze u zemlji.

Od početka godine BiH je suočena s pojačanim valom migranata koji pristižu iz Grčke preko Albanije te Srbije i Crne Gore.

(Hina)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.