Eurodizel u Ljubuškom neće ponovno pojeftiniti na 1,26 KM

Federalna tržišna inspekcija zatražila je od benzinske crpke Tioil da korigira cijenu Eurodizela s 1,26 KM na 1,46 KM.

Naime, Federalna tržišna inspekcija zaključila je da benzinska crpka nije dobila dozvolu od Federalnog ministarstva trgovine za snižavanje cijene Eurodizela s 1,46 KM na 1,26 KM.

Zakonski propisi nalažu da svaka benzinska crpka pošalje zahtjev za korekciju cijene goriva, što ministarstvo redovno i odobrava.

“Problem je što našem ministarstvu treba četiri dana da odgovori na zahtjev o korekciji cijene, što je presporo u slučaju kad imate ovakve promjene na tržištu”, kaže za Klix.ba Tihomir Matošević, direktor Tioila.

Ipak, Eurodizel neće ponovno pojeftiniti na 1,26 KM. Matošević kaže da je ta cijena bila uslijed konkurencijskog rata, ali je u međuvremenu postignut dogovor.

“Naš uvjet je bio da mi budemo pet feninga jeftiniji. Ovi drugi su sad to prihvatili tako da ćemo odustati od smanjenja cijene na 1,26 KM”, kaže Matošević za Klix.ba.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • znači važno je da ja zaradim, pa što više to bolje. Čim se gazde dogovaraju oko cijene, bit će za njih zarade. Da se Bog dao nisu dogovorili plaćali bi jeftinije gorivo a oni bi svejedno zaradili

  • Pa da a barel nafte jeftiniji neg bkad je cijena goriva bila 1 km, i ništa ne snižavaju cijene a kad je poskupljivalo svi su isti dan dizali cijene kakvo ministrastvo , i cijene svega su rasle od prehrane do svega a sada niko ništa ne spušta cijene!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.