EU postigla dogovor o zabrani uvoza ruske nafte

Čelnici država članica postigli su dogovor o zabrani uvoza ruske nafte koja se doprema brodovima, objavio je predsjednik Europskog vijeća Charles Michel.

Dogovor o zabrani uvoza ruske nafte u EU. To pokriva više od dvije trećina uvoza nafte iz Rusije, čime se reže golemi izvor financiranja njezina ratnog stroja, poručio je preko Twittera nešto prije ponoći u ponedjeljak predsjednik Europskog vijeća Charles Michel.

Sankcije također uključuju isključivanje najveće ruske banke iz Swifta, međunarodnog sustava za razmjenu poruka o bankovnim transakcijama, zabranu emitiranja trima ruskim televizijama. Donesena je i odluka o sankcioniranju pojedinaca odgovornih za ratne zločine, dodao je Michel.

Dogovor o sankcijama pozdravila je i predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.

Ona tvrdi da će se time do kraja godine smanjiti oko 90 posto uvoza ruske nafte, dok Michel govori o smanjenju od više od dvije trećine.

(www.jabuka.tv | Foto: EU Today)

11 komentara

  • a 8.38.
   Baš si mazlunčina
   J…. državne firme, ista naknada je godinama.Kad dođeš u te firme manji si od makova zrna.Pas koji laje ne ujeda.Pstt.

   • Kako necu bit manji od makova zrna kad salterusa drzi stembilj u ruci i udara ga samo kad se posloze zvijezde, vlaga u zraku na 80% i ph vrijednost 6,4, inace ti je dodji sutra ili idi i susjednu sobu. Salterusa je vlasnica mog dupeta dok sam u drzavnoj instituciji, a stembilj zivot znaci. Svak je manji od makova zrna pred tom salterusom, 10 do 12 na satu, a ona vec radi sat ipo bez prestanka od pauze a 3 ipo sata od jutra, stembilj je vruc i ne prasta. Salterusa me tjera strah u kosti, nadam se da sam joj u milosti.

 • Jesu nešto pametno i napravili🤔
  Mogo bi podržati sankcije al kad bi u nas gorivo bilo najviše 2,5km a ovako mogu podržati samo proteste protiv te odluke

 • Od koga cemo sada uvoziti naftu od onih sto du isto puškom okupirali i sada ce je nama prodavati po duplim cijenama. Samo ludaci mogu dozvoliti Virus, pa rat, sad poskupljenja, vjerovatno nas ceka nestasica hrane, glad, novi virusi, bolescure. I sada netko kaze slucajnost. Macku o rep. Zelenski od komičara postade smrkavalo koji daje savjete , upute Briselu i Americi. Mozes misliti koji mozak. Nasmrkani kepec u ulozi koja mu je dodjeljena. On dobro placen , sirotinja gine i u Ukrajini i sa Ruske strane. Zlikovci svi fo jednog koji god poziva na rat. Sotona zavladala svijetom. Mocnici zele biti jos mocniji i u tom cilju, luđačkom naumu ne biraju sredstva.

 • Ima li itko ovdje upucen zasto se sve ovo dogada ,pa sve vam je pred nosom a cilj je potpuni krah ekonomije da bi ti isti uletili kao spasitelji al tqda se i ovo malo prava sto imamo imovine i zdravlja bit ce u njihovim rukama tj necete imatu nista i bit ce te sretni ,ne prodajmo se lako .

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.