Entitet protiv entiteta: Vlada RS-a tuži Federaciju BiH

Vlada Republike Srpske uputila je danas Sudu Bosne i Hercegovine tužbu protiv Federacije BiH zbog duga od raspodjele prihoda od neizravnih poreza, u vrijednosti od 34.571.047,78 KM .

Tužba je podnesena radi naknade štete od 34.571.047,78 KM i odnosi se na razdoblje od srpnja 2017. godine do prosinca 2018., tvrdi se u priopćenju iz Vlade RS.

Dodaju da je taj bh. entitet podnio tužbu protiv drugog bh .entiteta, Fedracije BiH, radi naknade štete zbog neodobravanja nespornih Prijedloga odluka o Izračunu koeficijenata za raspodjelu indirektnih poreza u razdoblju od srpnja 2017. godine do prosinca 2018. godine i Prijedloga obračuna drugog privremnog poravnanja između entiteta za 2017. godinu i Prijedloga obračuna drugog privremenog poravnanja između entiteta za 2017. godinu.

Institucije RS dale su suglasnost na tužbu koju je pripremilo Pravobraniteljstvo RS,  stoji u priooćenju.

Zbog neusvajanja novih koeficijenata za raspodjelu sredstava novac koji pripada RS, kako tvrde, slijeva se na račun FBiH.

Podsjećaju da je Vlada RS bila je spremna i otvorena za suradnju, ali “zbog opstrukcija od Ministarstva financija Federacije BiH i izostajanja rješenja, Vlada RS, s ciljem zaštite proračuna i prava građana RS, nadokandu štete zatražila je sudskim putem.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.