Energetski summit u Neumu: Krišto sa Sattlerom i Murphyem o uspostavi vlasti i obavezama države

Borjana Krišto, predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, sastat će se danas, na marginama Energetskog summita u Neumu, sa američkim veleposlanikom i veleposlanikom EU.

Michael J. Murphy, američki veleposlanik, te Johann Sattler, veleposlanik EU, razgovarat će sa Krišto, kako doznajemo, o uspostavi vlasti na nižim razinama. Također, razgovarat će i o važnim političkim pitanjima za koje je odgovorno Vijeće ministara.

Jedno od njih je energetska tranzicija BiH. Prvi susret dogodio se već na samom otvaranju summita, kada je Krišto razmijenila nekoliko rečenica.

Prema saznanjima Bljeska, tijekom dana Krišto će se u sastancima zatvorenim za javnost sastati sa Murphyjem i Sattlerom.

Inače, oni su na samom otvaranju summita kritizirali vlasti RS-a i pojedince iz RS na državnoj razini zbog bojkota energetskog summita u Neumu.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • Za gospodu iz Tudmanove stranke:

    USAID je 1998. – 2004. godine financirao aktivnosti u Republici Hrvatskoj usmjerene na okončanje vladavine HDZ-a, tj. “autoritarnog režima” kakvoga je po sudu tadašnje američke vanjske politike za sobom ostavio Franjo Tuđman, te osiguravanja da HDZ nakon njegovog vraćanja na vlast pod vodstvom Ive Sanadera ne uspostavi ponovo osobine kakve je iskazivao pod Tuđmanovim vodstvom.

    Početkom 2018. godine, USAID sudjeluje u aktivnostima radi uspostavljanja luke za ukapljeni zemni plin (LNG) na otoku Krku (SAD je vodeći proizvođač i izvoznik zemnog plina), te radi osposobljavanja BiH da koristi zemni plin osloncem na infrastrukturu u Hrvatskoj.

    Ta organizacija se mijesa u unutrasnjost drugi drzava za svoje SAD interese. Pod krinkom “humintarne organizacije”. Ako SAD nemoze diplomacijom i vojnom silom, onda ovako.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.