Elon Musk nudi 100 milijuna dolara nagrade, evo o čemu se radi – Jabuka.tv

Elon Musk nudi 100 milijuna dolara nagrade, evo o čemu se radi

Šef Tesla Motorsa, poduzetnik Elon Musk na Twitteru je obećao 100 milijuna dolara nagrade za razvoj najbolje tehnologije hvatanja emisije ugljičnog dioksida.

Hvatanje emisija koje zagrijavaju planet postaje kritični dio mnogih planova u borbi protiv klimatskih promjena, ali do danas je postignut vrlo mali napredak u tehnologiji, s naporima usmjerenim na smanjenje emisija, a ne na uklanjanje ugljika iz zraka.

Međunarodna agencija za energiju (IEA) poručila je krajem prošle godine da je potreban nagli porast u primjeni tehnologije za hvatanje ugljika ako zemlje žele postići ciljeve neto emisije plinova na nulu.

Doniram 100 milijuna dolara nagrade za najbolju tehnologiju za hvatanje ugljika, napisao je Musk u tweetu, nakon kojeg je uslijedio drugi tweet u kojem je obećao više detalja idući tjedan.

Suosnivač tvrtke PayPal, koju je prodao, Musk danas vodi neke od najfuturističkijih kompanija na svijetu. Osim Tesle, na čelu je kompanija SpaceX i Neuralink, startupa koji se bavi povezivanjem mozga s računalima.

Američki predsjednik Joe Biden obećao je ubrzati razvoj tehnologije hvatanja ugljika kao dio svog opsežnog plana za borbu protiv klimatskih promjena, prenijela je Hina.

Elon Musk postao najbogatija osoba na svijetu

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.