Elektroprivreda HZ HB ponovno podržala druge Dane otvorenih vrata FMERI-a

U organizaciji Federalnoga ministarstva energije, rudarstva i industrije ove godine ponovno, nakon svibnja, organizirani su Dani otvorenih vrata kao program neformalna obrazovanja učenika završnih razreda svih škola na području Grada Mostara.

Nakon što su se upoznali s radom resornoga ministarstva, pod vodstvom pomoćnika ministra Jasmine Pašić 16 učenika danas je posjetilo i upoznalo se s radom JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar.

ep_fmeri_2

Centar za upravljanje proizvodnjom mjesto je gdje je učenike o proizvodnji, o distribuciji i funkcioniranju hidroelektrana upoznao voditelj Centra Mario Menalo. Goste iz ministarstva na HE Mostar primio je rukovoditelj HE Mostar Božo Krstanović, a o hidroelektrani, o procesima njezina rada, o proizvodnji električne energije i o ostalim karakteristikama učenike su upoznali, inženjer na poslovima održavanja Alen Omeragić i Marko Krezić.

ep_fmeri_4

Učenici se rado odazivaju na ovaj program što potvrđuje i veći broj uključenih škola u ovaj rujanski program, tako da su u projektu sudjelovale: Koledž ujedinjenoga svijeta, Srednja ekonomska i turističko-ugostiteljska škola, Srednja elektrotehnička škola, Srednja građevinska škola, Srednja strojarska škola Fausta Vrančića, Srednja elektrotehnička škola Ruđera Boškovića, Srednja prometna škola, Srednja medicinska škola.

ep_fmeri_3

Programa pomaže jačanju potencijala mladih ljudi za odgovorno i savjesno preuzimanje budućega stručnog života, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar.

(www.jabuka.tv)