Elektroprivreda HZ HB: Aluminijev dug sastavni je dio plana restrukturiranja

Komentirajući izjavu predsjednika M. T. Abraham Grupe Isaaca M. Tamira da se dug Aluminija d.d. Mostar ne odnosi na novo poduzeće Aluminij Industries d.o.o., iz Elektroprivrede HZ HB naveli su kako je plaćanje duga za utrošenu električnu energiju sastavni dio plana restrukturiranja Aluminija d.d. Mostar.

Iz Elektroprivrede HZ HB podsjećaju da dug Aluminija d.d. Mostar prema JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar iznosi gotovo 300 milijuna konvertibilnih maraka te da je posljednje uplate za taj dug Elektroprivreda HZ HB primila tijekom prošle godine.

Dug Aluminija d.d. Mostar ne dovodi u pitanje opstojnost i rad Elektroprivrede HZ HB d.d. Mostar, kao ni naše razvojne planove, ali ih sigurno usporava.

Javnosti je poznato da smo mi nabavljali električnu energiju za kupca Aluminij d.d. Mostar na tržištu, koju smo platili, zbog čega smo se kreditno zadužili kod komercijalne banke. Navedeno kreditno zaduženje, također, ne dovodi u pitanje likvidnost našeg poduzeća.

Naša uprava aktivno prati stanje u Aluminiju d.d. Mostar, te kao i do sad poduzima sve zakonom predviđene radnje, a plaćanje duga je sastavni dio plana restrukturiranja Aluminija d.d. Mostar, navedeno je u pisanom odgovoru Elektroprivrede HZ HB dostavljenom Feni.

Podsjećamo, prošloga tjedna Aluminij Industries d.o.o., podružnica M.T. Abraham Grupe, i Aluminij d.d. Mostar potpisali su ugovor o zakupu pogona mostarske tvrtke.

U intervjuu za Fenu, direktor M. T. Abraham Grupe Isaac M. Tamir kazao je kako se dug za utrošenu električnu energiju ne odnosi na novu tvrtku Aluminij Industries te da dug neće utjecati na obnavljane proizvodnje u mostarskom poduzeću.

Direktor Abraham Grupe: Ljevaonica počinje s radom ove, elektroliza 2023. godine

(Fena)


11 komentara

 • Treba ovu EP zatvoriti očigledna politička pljačka, i mnoštvo krkana zaposlenih, koji se ne znaju ni potpisati, a glume neku silu!

 • Pa naravno da treba vratit dug!!
  Al pravo pitanje glasi: tko treba vratiti dug?!?!
  Odgovor je sasvim jasan: onaj tko je napravio dug!!!
  Ajmo drugovi sve izbacit van, tko je odgovoran prema pairima nek odgovara ili nek ponudi pravog krivca, naravno sa dokazima!!!
  Amen
  Živio drug tito, ah da, ovaj je odavno mrtav!!
  Živio drug gaga, živio!!

 • Ne postoji samo dug elektroprivredi, nego i prema radnicima i prema bankama itd. Kako se uopste mogao i potpisati ugovor o zakupu bez suglasnosti i gore navedenih?

 • po kojoj cijeni ste vi nabavljali struju a po kojoj prodavali i što nisu oni direkt od toga uzimali struju jel bio kakav natječaj za to ili su oni vidjeli da su preplatili i rekli dosta

 • Abraham nije kupio nego iznajmio Aluminij tako tak dug svetite mačku o rep.. a vama je Aluminij davno platio dug samo sto ste vi to dooobro podebljali.. u ostalom nikad vam ga platit neće..

 • Gilja,pravi tvornicu,da se sirotinja zaposli.Sigurno imate para,dovoljno imate i vi elitaši.Uradite nešto za narod,a tako će te se opravdati pred Bogom.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.