Elektroprivreda BiH protiv povećanja cijena struje!

Javno poduzeće Elektroprivreda Bosne i Hercegovine (EPBiH) je protiv povećanja cijena električne energije i neće pokrenuti postupak za njeno povećanje.

Kako je priopćeno EPBiH ne podržava zahtjev Elektroprijenosa BiH za povećanje tarifa za uslugu prijenosa električne energije za 20 posto, jer bi to neminovno dovelo do povećanja cijena za krajnje potrošače i time dodatno, značajno opeterećenje njihovih proračuna.

“Zahtjev Elektroprijenosa BiH smatramo neopravdanim zbog činjenice da kompanija pored ostvarenja godišnjeg profita, godinama ne vrši investicijska ulaganja u povećanje prijenosnih kapaciteta”, stav je EPBiH.

EPBiH je mišljenja da takvim neodgovornim ponašanjem, Elektroprijenos BiH ne samo da limitira prekograničnu trgovinu električnom energijom već i ugrožava sigurnost snabdijevanja svih kupaca u cijeloj BiH.

“Očekujemo da DERK tijekom aktualnog tarifnog postupka poštuje principe profesionalnosti, izvrši detaljnu analizu zahtjeva Elektroprijenosa BiH, svede ga u realne okvire, odnosno ne odobri tarife kojim bi se prihvatile neefikasnosti u radu Elektroprijenosa BiH”, stoji u priopćenju Službe za komunikacije EPBiH.

Naglašavaju kako se na taj način cijena električne energije za krajnje kupce ne bi povećala.

(F)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.