Električni automobili iz Vijetnama stižu u Europu

Vijetnamski VinFast planira u Europu do kraja godine isporučiti prva električna vozila, nakon pribavljanja dozvola regulatora.

U četvrtom kvartalu ove godine očekujemo isporuku prvih modela VF8 francuskim, njemačkim i nizozemskim kupcima, rekao je Le Thi Thu Thuy, izvršni direktor VinFasta, dodajući da će modeli VF6, VF7 i VF9 biti lansirani u Europi iduće godine.

Thuy nije precizirao koliko bi sportskih terenaca VF8 mogli isporučiti, ali dobro upućen izvor kaže da bi isporuka trebala obuhvatiti oko 3.000 vozila, uključujući dio namijenjen Izraelu.

U četvrtom kvartalu VinFast planira Francuskoj, Njemačkoj i Nizozemskoj isporučiti oko 3.000 VF8 crossovera iz tvornice u sjevernom Vijetnamu, rekao je izvor za Reuters, zatraživši da ostane neimenovan jer objava pojedinosti još nije odobrena, prenosi Hina.

Plan vijetnamske kompanije o širenju u Europu predstavljao bi četverostruko povećanje isporuka vozila u odnosu na dosadašnji neostvareni cilj prema kojem je do prošlogodišnjeg srpnja trebao isporučiti 700 vozila.

Bude li plan realiziran, Europa će ove godine postati VinFastovo najveće inozemno tržište i preteći SAD, s isporučenih oko 2.100 električnih vozila u ovoj godini.

Širenje VinFasta u Europu dio je globalnog plana koji uključuje gradnju novih tvornica u SAD-u i Indoneziji, a cilja i na Indiju, Bliski istok, Afriku i Latinsku Ameriku.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.