Elcor Solarne elektrane – odgovor na porast cijene električne energije

Poskupljenje električne energije je značajan izazov.

Svakodnevne vijesti o drastičnom poskupljenju električne energije od 150-300% predstavlja novi izvor brige za poduzeća u BiH.

Uz sve veće ekološke standarde koji nam dolaze iz EU poput karbonskog otiska i CO2 taksi, jasno je da dolaze izazovna vremena za sve privrednike.

Višestruka povećanja cijene energije kao i novi standardi u ekologiji mogu dovesti do niza opasnosti poput smanjenja proizvodnje, izvoza, otpuštanje radne snage te smanjenja planiranih investicija.

Sve navedeno predstavlja opasnost za sami opstanak poduzeća i privrede.

Alternativa za stabilnu budućnost

Potrebno je se okrenuti brzim, prihvatljivim i provjerenim rješenjima poput izgradnje solarne elektrane za vlastite potrebe, takozvana samoopskrba. U samoopskrbi elektrana funkcionira na način da se proizvedena električna energija odmah koristi za napajanje trošila.

Uz veliku ulogu u očuvanju okoliša i smanjenju emisija ugljičnog dioksida, solarne elektrane doprinose:

  • Smanjenju troškova poslovanja
  • Smanjenju karbonskog otiska
  • Smanjenju troška električne energije
  • Povećanja profitabilnosti
  • Podizanja vrijednosti vaše nekretnine
  • Minimiziranje rizika rasta cijena električne energije

Izgradnjom solarnih elektrana omogućujete vašem poslovanju neovisnu, ekonomičnu i održivu opskrbu električnom energijom, za veću stabilnost poslovanja i dugoročnu konkurentsku prednost.

Zašto surađivati s Elcorom?

Posjedujemo sve potrebne licence za projektiranje, izvođenje i održavanje solarnih elektrana. Ako želite smanjiti račune za električnu energiju kontaktirajte nas bez obaveza kako bismo na Vašem konkretnom primjeru objasnili što možemo učiniti za Vas.

Kako krenuti u proceduru izgradnje solarne elektrane? Postupak je jednostavan. Naši iskusni kadrovi biti će Vam na raspolaganju od prvih analiza vašeg solarnog potencijala do puštanja u pogon pa do dugoročnog održavanja.

Sve što trebate napraviti je dostaviti godišnji utrošak električne energije s priključnom snagom i podatke o raspoloživim površinama za montažu fotonaponskih modula, kako bismo mogli izračunati odgovarajuću snagu solarne elektrane.

Sve informacije potražite na Elcor.ba/solar.

Kontaktirajte nas:

*PR članak