Eksplodirala bomba u automobilu bosanskog vijećnika, za dlaku je izbjegao smrt | Jabuka.tv

Eksplodirala bomba u automobilu bosanskog vijećnika, za dlaku je izbjegao smrt

Predsjednik gradskog vijeća Cazina u sjeverozapadnoj Bosni Rifet Hozanović jutros je jedva izbjegao smrt kada je u njegovom automobilu eksplodirala podmetnuta naprava, prenijeli su lokalni mediji.

Eksplozivnu napravu za sada nepoznati počinitelj postavio je u Hozanovićevu Škodu Octaviju parkiranu ispred zgrade u kojoj stanuje, a ona je aktivirana kada je Hozanović pokrenuo automobil. Policijska glasnogovornica Snežana Galić potvrdila je kako u eksploziji nitko nije ozlijeđen, no oštećeno je nekoliko parkiranih automobila.

Ona je kazala kako je tužitelj ovaj čin okvalificirao kao pokušaj ubojstva, a u tijeku je istraga čiji je cilj utvrditi što se točno dogodilo i tko je odgovoran za postavljanje eksplozivne naprave.

Rifet Hozanović predsjedava gradskim vijećem Cazina kao kadar stranke A-SDA, nastale cijepanjem Stranke demokratske akcije (SDA) na području Unsko-sanske županije.

U tom su dijelu BiH od raskola unutar SDA-a na pozornici stalni sukobi i politički obračuni između bivših stranačkih kolega.

Jedan od lokalnih čelnika SDA-a i zastupnik te stranke u parlamentu Federacije BiH Asim Kamber ranije je optužio Hozanovića da je odgovoran za miniranje vozila načelnika cazinske policije Ćazima Budimlića kao i vozila i garaže čiji je vlasnik Reuf Kapić, sudac županijskog suda u Bihaću.

Hozanović je na to ranije tijekom svibnja odgovorio podnošenjem kaznene prijave protiv Kambera.

Nakon posljednjih pisanja Asima Kambera da sam organizirao i izvršio čak 14 kaznenih djela, javio sam se u MUP Unsko-sanske županije i zatražio da se ovi navodi istraže i to temeljito. Dakle, Asim Kamber će morati dokazati sve ove optužbe jer, ukoliko su one točne, ja sam i više nego opasan po okolinu i doista je strašno da kao takav boravim među svojim sugrađanima, kazao je tada Hozanović.

(Hina) 


2 komentara

  • Zar ovo nije terorizam…Ovo radi i iza svega ovog stoji politika koja je u smrt odvela i Jozu Leutara,Ugljena,Delalića i mnoge druge.Ovako bošnjačko -politička mafija komunicira sa neistomišljenicima i onima koji im zasmetaju…Sada je na potezu min.Sigurnosti Mektić koji javnost zabavlja putem medija a ovo je iz domena njegove službe….Ministre riješite slučaj,počinioce i nalogodavce ovog terorističkog čina privesti jer očito je ovo tek početak prljave predizborne kampanje…Bolesnih glava,političara,kriminalaca,terorista očito puna BiH-na…

Komentiraj: