EHF zaprijetio suspenzijom Rukometnog saveza BiH

Oštro pismo Olimpijskom odboru BiH i Ministarstvu civilnih poslova uputio je predsjednik Europske rukometne federacije (EHF) Michael Wiederer zbog teške situacije u Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine (RSBiH).

Iz EHF-a je zaprijećeno je da će RSBiH biti suspendirat ukoliko do kraja ovog mjeseca ne budu pokrenute aktivnosti na rješavanju brojnih problema u kojim se duže vrijeme nalazi savez.

Krovna kuća europskog rukometa pozvala je nadležne sportske i državne institucije da se uključe i pomognu kako bi se izbjegla ozbiljna šteta prema rukometu u BiH i reputaciji RSBiH u svijetu sporta.

U pismu se navodi da pod sadašnjim uvjetima, niti jedan klub iz BiH ne može sudjelovati u EHF natjecanjima ove sezone, niti reprezentacija može sudjelovati u kvalifikacijama za EURO 2020.

Upravni odbor EHF morat će suspendirati BiH na nadolazećoj sjednici sredinom rujna što će imati posljedice za sve predstavnike na tehničkom i natjecateljskom nivou, uključujući i individualce na funkcijama. EHF očekuje jasan stav do 20. kolovoza. EHF će paralelno ovom pismu upoznati i IHF u vezi sa situacijom, kao i sve one koji su bili imenovani kao odgovorna lica u prethodnom periodu – navodi se u pismu EHF-a.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.