Egipćanin oteo avion zbog bivše supruge i zatražio azil na Cipru

Predsjednik Cipra, Nikos Anastasiades, potvrdio je kako otmičar egipatskog aviona koji je prinudno sletio na Cipar ima motiv osobne prirode.

“Incident ima veze s odnosom otmičara i žene”, kazao je, prenosi Guardian.

I državna televizija Cipra objavila je kako je moguće da otmičar djeluje iz osobnih, a ne političkih razloga. Navodno ima bivšu ženu na Cipru, a svjedoci navode kako je predao službenicima pismo za koje želi da se dostavi njegovoj bivšoj ženi.

Reuters, pozivajući se na egipatsku državnu izvještajnu agenciju, javlja kako je otmičar Egipćanin.

Lokalni mediji pišu kako je otmičar zatražio azil na Cipru. Egipatsko ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je kako otmičar djeluje iz osobnih, privatnih pobuda.

“On nije terorist, on je idiot. Teroristi su ludi, ali ne i glupi. Ovaj čovjek je glup”, rekli su egipatski službenici. Egipatski predsjednik Abdel Fattah al Sisi razgovarao je s ciparskim predsjednikom Anastasiadesom, stoji u priopćenju Ureda egipatskog predsjednika.

Sisi je naglasio kako je Egipat u potpunosti posvećen osiguravanju svih putnika na tom letu te kako će se poduzeti sve mjere da se putnici spase. Dio medija navodi kako je otmičar sveučilišni profesor. Žena koju je naveo kao svoju bivšu suprugu dovodi se na aerodrom kako bi sudjelovala u pregovorima.

Svi putnici iz otetog egipatskog aviona su oslobođeni izuzev sedmeročlane posade i četvero stranaca, priopćila je ranije aviokompanija EgyptAir. U medijskim izvještajima se navodi da su svi stranci u avionu Europljani.

Avion kompanije EgyptAir s 55 putnika na letu između egipatskih gradova Aleksandrije i Kaira otet je jutros i prisiljen na slijetanje u zračnu luku u Larnaki na Cipru.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.