Edukacija o dojenju šestu godinu zaredom u Širokom Brijegu

Edukacija i druženje povodom Svjetskog tjedna dojenja održat će se šestu godinu zaredom u Širokom Brijegu.

Događaj organizira Dom zdravlja Široki Brijeg, a održat će se u četvrtak, 29. srpnja, s početkom u 19:00 sati u hotelu Park.

Gošće predavačice:

 • dr. Melanie Kvesić, spec. obiteljske medicine
 • dr. Ana Zovko Marić, spec. pedijatrije
 • dr. Nikolina Penava, spec. ginekologije i porodništva
 • dr. Ivona Šutalo Alilović, spec. ginekologije i porodništva
 • sestra Rusmira Arapović, savjetnica za dojenje

Pozivamo sve zainteresirane trudnice, dojilje i mame kako bismo razgovarali o dobrobitima dojenja, preprekama, nejasnoćama, sigurnom rastu i razvoju vašeg djeteta, navele su organizatorice za portal Jabuka.tv.

Tvrtka Violeta pripremila je prigodne poklon paketiće.

(www.jabuka.tv)
21 komentar

 • Mlade mame,to je majka priroda dala te svaka koja se potrudi imati ce mlijeka za bebu(mozda 1% nema)…..samo postujte majku prirodu i sve je ok….

 • Ne može se bez toga, moja baba i moja mater su isto to pohađale i evo odgojile su mene.
  Idem i ja njihovim stopama

 • To vam objasne sestre u rodilištu i educiraju majke a ovo je valjda plaćeno pa se zato i održalo.Uostalom,generacije prije nas su to znale same bez edukacije.

 • A što ste tako zlobni komentatori!? Što ima loše u ovome, treba mladim mamama pomoći, a i ovo je jedan od načina. Pohvala za organizatora!

  • nisu zlobni komentari 🙂 problem je što je muško muško.
   Bog kad nas je stvarao bio pod utjecajem alkohola ili nečeg drugog 😀

   • Pa odlično i takve teme, a i ova. Što god neko organizira i što može pomoći narodu je dobro došlo. Ne treba pljuvati po ovoj da bi se organizirale neke druge edukacije, samo naprijed, ko što god može organizirati je super!

 • Svasta ti ces.
  Majka koja rodi, valjda nauci i dojiti ako hoce
  Ne mogu njoj pomoci nikakve edukacije ni savjeti, ako majka nije u svojoj glavi odlucila da ce dojiti dijete
  Otkrivate toplu vodu.

 • Kad će edukacija,za mlade tate da im se kaže kako se prave djeca???Haaahhhhaaa!!!Od kada je Bog stvorio ženu sve ona radi bez edukacije,omalovažavati stare majke koje su rađale i dojilje po 8 e djece,a sad mame išle u školu,a na mobitelu sve piše!!!Dnevnice daj te za nezbrinutu djecu!!Čudo DZ,Široki educira….sami se hvale…

 • Lijepo je da postoje ovakve edukacije. Mlade mame treba ohrabriti i poticati da budu uporne i odlučne u prvim danima dojenja i sigurno će uspjeti. A onda sreći nema kraja…
  Vrlo malo ih uspije, a sto je razlog ne znam …Prije je bilo normalno da majka ima mlijeka i doji a danas nije tako. Ne kažem da su one krive za to . Što više ovakvih poticaja. Lp svim mladim mamama!🥰

 • Čemu zlobni komentari?! I da znate,nisu ni prije sve bake dojile,a također ni sve vase mame.Baka mi je pricala kako je ih je ona dojila jednu bebu iz obliznjeg sela jer majka te bebe nije mogla,znala sto li vec…. Mame,a pogotovo one kojima je prva beba cesto su preplašene,neiskusne. Beba cesto plače,pomisle odmah da je gladna…Tu su skokovi u razvoju,grčevi,zubići,štrajk dojenja… Treba žene ohrabrit, objasnit,podučit… Nije to lagan posao…iscrpljenost,ustavanje nocu po x puta,nenaspavanost…potrebna je i podrska okoline (muža,bake,sestre…) . Dojila sam ih cetvero,svako po godinu i pol.Da je bilo lako-nije. To je bilo On line samoeduciranje 😀 Nitko mi nije imao tko pokazati a volila bih da sam imala nekoga. Bilo bi barem malo lakse.Bilo je i uspona i padova.Podrške ni od koga.Osim “utješnih“ riječi “Zasto mučiš sebe,naspavaj se,dadni mu bocu“ itd.
  Al moja želja i volja pa čak i ajmo to nazvat ta mala žrtva…sve se na kraju isplatilo.Danas sam ponosna na taj svoj mali uspjeh. Naravno i upornost,volja,trud.Bez truda i volje nema nista,kako u životu tako i u tome.

 • 11:08 Nije bitno gdje rađaš, to svugdje na svijetu sestre objasne kada donesu dijete majci,a pogotovo ti pokažu ako je prvo dijete.Zato ne piši gluposti i preskoči ti komentare ako ti ne odgovara istina!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.