Edge stavio novi Twitter na listu “sumnjivih stranica”

Promjena brenda X-a s Twittera nastavlja izazivati ​​reakcije. Microsoftov preglednik Edge pogrešno označava web mjesto kao sumnjivo zbog iznenadne promjene favicona.

Kao što je prvi put objavljeno na Twitteru , preglednici temeljeni na Chromiumu poput Edgea prikazuju upozorenja o novoj ikoni stiliziranog X, tretirajući je kao potencijalnu prijetnju krađe identiteta, piše Bajtbox.

Upozorenje poziva korisnike da pregledaju navodnu promjenu logotipa, navodeći: Ako vas ova web-aplikacija pokušava prevariti da mislite da je druga aplikacija, deinstalirajte je.

Ali ovo je Edgeova ugrađena anti-phishing značajka koja radi kako je zamišljeno, a ne stvarni sigurnosni rizik od samog X-a.

Prema Google pretraživanjima, drugi korisnici su također bili zbunjeni time što je Edge označio X kao opasan. Neki su se bojali da su im uređaji zaraženi zlonamjernim softverom. Iako iskusni korisnici tehnologije razumiju da je lažno pozitivan, još uvijek pokazuje sumnje kod mnogih korisnika, navodi se na stranicama Bajtboxa.

Ovaj incident slijedi nakon drugih problema koji su nedavno proizašli iz X-ove vremenske trake rebrandinga. Kao što je naširoko objavljeno, Indonezija je privremeno blokirala X zbog prošlih pravnih problema s domenom x.com pod prethodnim vlasnicima. “X” je također naišao na probleme pokušavajući promijeniti znakove na svojoj zgradi u San Franciscu bez odgovarajućih gradskih dozvola.

Rebranding odražava viziju Elona Muska da X razvije u “super aplikaciju” sličnu WeChatu u Kini. Ali ovaj najnoviji preklop otkriva nedostatke u koordinaciji promjena s partnerima poput Microsofta . To također pokazuje nepredvidivost tako brzog remonta Twitterovih sustava, piše Bajtobox.

(www.jabuka.tv | Photo:Unsplash)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.