Dvosmjerna Jägermeister studentska razmjena: Iz Tallinna u Sarajevo i natrag

Grupa studenata iz Sarajeva početkom 10. mjeseca dokazala je da su pravi domaćini, ugostivši grupu djevojaka iz Estonije, pokazavši im ljepote glavnog grada i delicije bosanskoheregovačke kuhinje. Nezaboravan provod u noćnom životu koji Sarajevo sprema za svoj stanovnike svakog vikenda svakako nije izostao!

Sljedeći vikend bio je rezerviran da Estonke uzvrate gostoljubivost i upoznaju Sarajlije s ljepotama Tallinna. Ukrcavši se u Sarajevu, studenti su po slijetanju odmah započeli estonsku avanturu. Lokalni specijaliteti, penjanje i planinarenje, vožnja kartingom, šetnja na obali Baltičkog mora, odlazak u klub na nastup njihovoga najpoznatijeg repera Nublu, samo su neke od aktivnosti koji su im estonski prijatelji spremili.

Dva nezaboravna vikenda za grupe studenata realizirani su u sklopu projekta Jägermeister student exchange.

U razmjeni studenata sudjelovale su mnoge europske zemlje – Njemačka, Švicarska, Irska, Grčka, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Estonija, Velika Britanija… a sve troškove je u potpunosti snosio Jägermeister, koji je i ovim činom dokazao da je uvijek tu uz studentsku populaciju.

Uvjet za sudjelovanje bila je video prijava tima od 4 studenta u kojoj su imali zadatak prikazati se u svom stilu i osvojiti simpatije Jägermeister tima, kao i opisati ono što njihovu zemlju čini jedinstvenom, tipičnu tradiciju, kao i hranu svoje zemlje te žilu kucavicu svog grada.

Kada smo saznali da smo pobijedili, nismo mogli vjerovati da ćemo baš mi predstavljati BiH u Jägermeister studentskoj razmjeni. Ideja da bismo mogli otputovati u neku od zemalja u Europi potpuno besplatno, naravno, nas je motivirala da se prijavimo. Prije svega, željeli smo pokazati ekipi iz Estonije ljepote našega glavnog grada. Tura koju smo im pripremili oduševila ih je, naročito posjeta Žutoj tabiji u predvečerje i posjet Baščaršiji i Morića Hanu. Djevojke su čak izjavile da bi željele ponovo doći, ali da onda idemo turu po BiH, izjavio je Haris Saljević, jedan od studenata iz BiH.

Kako je dodao, Estonija je za studente iz BiH bila nezaboravno iskustvo.

Iako su neki od nas bili već jednom, naše domaćice su nam pokazale mnogo toga, tako da se činilo kao da je prvi put. Država je mala i “ušuškana”. Penjali smo se na toranj visine 300 m, za koji smo zbog sigurnosti doslovno bili zavezani, zabavili smo se vozeći karting, otkrivali pitoreskne uličice starog dijela Tallinna, a čak smo i “drjemnuli” na obali Baltika. Njihova hrana je dosta slična našoj, tradicionalna kuhinja im je bazirana na krumpiru, a posebno nas je oduševilo jelo koje je najsličnije našim klepama, samo što ga oni prže, dodao je Saljević.

Istaknuo je i trenutak koji će im zauvijek ostati urezan u pamćenje.

Najnezaboravniji trenutak svakako je proslava rođendana Marleene, naše domaćice iz Estonije i trenutak kad joj je naša kolegica Azra, popevši se na binu, otpjevala rođendansku pjesmicu. Nakon što je zamolila njihova najpoznatijeg pjevača za mikrofon u ponoć. Fotke zaista mogu prenijeti samo mali dio pozitivne energije koju smo iskusili zajedno u Estoniji i BiH tijekom ovog druženja, izjavio je Haris Saljević svoje iskustvo koje će sigurno pamtiti.

Mali dio ove zanimljive razmjene možete pogledati u galeriji fotografija i na priloženom videu.

Jägermeister je još jednom potvrdio da podržava životnu filozofiju ‘Skupljajmo uspomene, a ne stvari’. Jer, gdje se bolje skupljaju uspomene od putovanja, posebice putovanja u društvu najboljih prijatelja?

*PR članak


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.