Dvorci i palače u Hrvatskoj dobili Googleov Zlatni pin

Deset dvoraca i palača u Hrvatskoj postali su nositelji nagrade Zlatni pin, priznanja koje dodjeljuje Google na temelju ocjena i recenzija korisnika Google Mapsa, a ideja o dodjeli nagrada nastala je u Poljskoj u sklopu proslave njegova 15. rođendana.

Među nagrađenima su: dvorac Trakošćan, dvorac Eltz, Stari grad Čakovec, Trsatski kaštel, Dvorac Veliki Tabor, Stari grad Ozalj, kaštel Morosini-Grimani, Frankopanski kaštel Krk te Dioklecijanova palača i palača Sponza.

Google je po prvi puta Hrvatskoj dodijelio nagradu Zlatni pin u kategoriji ”Dvorci i palače” koji su dobili najvišu prosječnu ocjenu korisnika Google Mapsa.

Među dobitnicima su veličanstveni, impresivni, raskošni dvorci i palače koje svojim jedinstvenim izgledima i brojnim legendama oživljavaju duh prošlih vremena i pričaju priču o bogatoj prošlosti Hrvatske.

Od arheoloških lokaliteta, srednjovjekovnih gradova, romantičnih jezera i parkova pa sve do remek djela rimske arhitekture – izvanredne građevine s poučnim pričama i prekrasnim pogledima osvojile su srca posjetitelja i korisnika Google Mapsa koji su im dodijelili visoke ocjene, stoji u priopćenju.

Nagrada Zlatni pin je posebno priznanje, jer iako ga dodjeljujemo kao tvrtka, zapravo je priznanje korisnika i putnika koji su ih posjetili. Zahvaljujući njihovom angažmanu i ocjenama, nagradili smo 10 dvoraca i palača kipićima Zlatni pin. Čestitam svim dobitnicima i nadam da će još više ljudi htjeti posjetiti ta nevjerojatna mjesta te cijeniti njihovu povijest i ljepotu, rekao je direktor Googlea za regiju Adriatic Joško Mrndže.

Za sve koji žele otkriti više o hrvatskim dvorcima i palačama ili ih planiraju posjetitii, Google je pripremio e-knjigu Putevima dvoraca i palača.

(www.jabuka.tv | Foto: Facebook/Dvorac Trakošćan)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.