Dvojici Posušaka ukupno 10 i pol godina zatvora

Vijeće Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Apelacionog odjeljenja Suda BiH objavilo je petak presudu kojom su optuženi P. B. i M. B. iz Posušja proglašeni krivim za kazneno djelo organizirani kriminal, u vezi s kaznenim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Sud je optuženom P. B. izrekao kaznu zatvora u trajanju od 5 godina i 6 mjeseci, a optuženom M. B. kaznu zatvora u trajanju od 5 godina.

Optuženi P. B. i M. B.  proglašeni su krivim što su, u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, postali pripadnici grupe za organizirani kriminal koja je organizirana radi dalje neovlaštene međunarodne kupoprodaje, prenosa, prijevoza, uvoza i izvoza opojne droge heroin i kokain.

Na osnovu odredbi člana 56. Kraznenog zakona BiH, optuženim P.B. i M. B.  u izrečenu kaznu zatvora uračunava se vrijeme provedeno u pritvoru. Na osnovu člana 74. Kaznenog zakona BiH, optuženim P. B. i M. B. izriče se mjera sigurnosti oduzimanja predmeta. Na osnovu člana 188. stav 1. Zakona o kaznenom postupku BiH, optuženi P.B. i M. B. obavezuju se na naknadu troškova kaznenog postupka o čijoj će visini Sud odlučiti posebnim rješenjem, nakon pribavljanja potrebnih podatke, priopćeno je iz Suda BiH.

Protiv te presude nije dozvoljena žalba.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Nikola dragi, pa kako si nepismen to je za popi****! Osnove gramatike ne poznaješ. Bolje ti je nemoj više pisati komentare, ovo je sramota za sve nas.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.