Dvojica državljana BiH sudjelovala u snimanju videa koji je potresao austrijsku vladu

Dvojica državljana BiH nastanjenih u Austriji sudjelovala su u tajnom snimanju videa koji je doveo do skandala oko bivšeg čelnika Slobodarske partije (FPO) i bivšeg vicekancelara Austrije Heinz – Christiana Stracha, koji je dao ostavke na obje ove funkcije.

Prema pisanju austrijskog magazina Profil, u tijeku je istraga protiv više osobe zbog nezakonitog snimanja i prisluškivanja, ali i krivotvorenja posebno zaštićenih dokumenata.

Podsjetimo na navedenoj videosnimci se vidi kako Strache i još jedan član njegove desničarske populističke FPO, Johann Gudenus, razgovoraju sa ženom koja je tvrdila da je “nećakinja ruskog oligarha” o tome kako može podržati njihovu kampanju tijekom općih izbora 2017. godine u Austriji u zamjenu za buduće privilegije u dobivanju vladinih ugovora u području građevinarstva.

Navedeni magazin ističe da austrijska policija istražuje Juliana H. austrijskog konsultanta za sigurnost, koji je trebao biti instrument u planiranju i provedbi operacije” Ibiza”. On je, između ostalog, bio u ulozi pratioca navodne nećakinje ruskog oligarha, prenosi Klix.ba.

Također, istražuje se i Edis S., Austrijanac s bh. korijenima nastanjen u Salzburgu, a koji je godinama bio pratilac Juliana H. Za njega se kaže da je bio uključen u akciju kao i treći osumnjičeni Slaven K., državljanin BiH, koji je također nastanjen u Salzburgu.

Oglasila se Srpkinja sa snimke koja je srušila austrijsku vladu

Austrijski desničar tužio trojku koja mu je smjestila video klopku

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.