Dvojac iz Vrapčića krao po Širokom Brijegu

Istražitelji PU Široki Brijeg rasvijetlili su kazneno djelo teške krađe, počinjeno na štetu poduzeća Katran d.o.o. Noću sa srijede na četvrtak nepoznati počinitelji provalili su u prostorije navedenog poduzeća, koje se nalazi u mjestu Provo, uz lokalnu cestu Provo – Gornji Gradac.

Nakon što su ušli u krug poduzeća nepoznati počinitelji provalili su u trafostanicu te su iz iste izgurali transformator s kojega su skinuli poklopac i namotaje bakarne žice te se s istima udaljili u nepoznatom smjeru.

Prema preliminarnim procjenama ovim kaznenim djelom pričinjena je materijalna šteta od približno 200.000,00 KM.

Operativnim radom istražitelji PU Široki Brijeg došli su do operativnih saznanja da se s izvršenjem ovog kaznenog djela mogu povezati R. B. (24) i F. P. (25), oba s prebivalištem u mjestu Vrapčići, općina Mostar.

Temeljem našeg zahtjeva policijski službenici PU Mostar u petak su lišili slobode R. B. (24) i F. P. (25) nakon čega je nad istima izvršena kriminalistička obrada u službenim prostorijama PU Široki Brijeg.

Tijekom kriminalističke obrade R. B. i F. P. u cijelosti su priznali izvršenje opisanog kaznenog djela a otuđeni bakreni namotaji i bakrene ploče pronađeni su skriveni u blizini mjesta izvršenja kaznenog djela i isti su pohranjeni u službenim prostorijama PU Široki Brijeg.

PU Široki Brijeg u redovnom će postupku Županijskom tužiteljstvu podnijeti izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv R. B. (24) i F. P. (25) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe, stoji u priopćenju MUP-a ZHŽ-a.

6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.