Dvije trećine iznajmljivača u Hrvatskoj nisu ove godine ostvarili nijedno noćenje

O tome kako teče ovogodišnja sezona, bolje od ostvarenih rezultata možda ipak govore sve praznine u turističkom prometu, gdje se vidi da dvije trećine iznajmljivača u Hrvatskoj nije prodalo nijedno noćenje.

Prema podacima iz eVisitora, proizlazi kako od početka godine do jučerašnjeg radnog dana čak 67 posto privatnih iznajmljivača u svojim smještajnim objektima nije zabilježilo niti jedno noćenje, piše u subotu Jutarnji list.

Točnije, od ukupno 107.633 iznajmljivača, barem jedno noćenje zabilježilo je njih 35.958, što je udio od 33,4 posto, a ostatak u prvih pet mjeseci i 24 dana u svojim jedinicama nije ugostio niti jednog jedinog gosta.

Dodatno, njih 3.815 imalo je promet manji od sedam noćenja, što zorno svjedoči kako će ova godina, a sasvim sigurno i one koje dolaze, biti pravi izazov za domaći turizam, navodi dnevnik.

Kako je za Jutarnji list prokomentirala predsjednica Zajednice obiteljskog smještaja pri HGK Martina Nimac Kalcina, s obzirom na očekivanja, u Zajednici su dosad postignutim rezultatom čak i zadovoljni.

Iskreno, očekivala sam da bi brojke mogle biti i manje, ovako ipak ispada da je trećina iznajmljivača uspjela ostvariti barem nekakav promet što je, s obzirom na pojavu bolesti, jako dobro. Kad uzmemo u obzir da su zračne luke bile zatvorene, a gosti nisu mogli dolaziti ni preko kopnenih granica, trebamo biti sretni, poručila je Nimac Kalcina.

Prema podacima iz eVisitora, s jučerašnjim danom turistički promet bilježi se u 622 od ukupno 1.171 hotela, što čini tek nešto malo više od 50 posto kapaciteta. Puno bolja situacija nije ni u hostelima – od njih 355, promet su jučer bilježili u njih samo 21 posto, odnosno 78 objekata.

Turisti iz BiH traže povrat novca za rezervirane aranžmane u Hrvatskoj

(Hina)


7 komentara

 • Oprostite ali bas me briga!
  Ljudi u nasoj zemlji, konkretnije Hercegovini nisu ostvarili nijedno nocenje od strane hodocasnika u Medugorju.
  Bavite se malo svojima, a ne o Hrvatskoj!

 • Treba oslobodfiti puteve do mora .!
  Trebaju se sniziti cijene smještaje,hrane,pića,izleta,parkinga,tuševa,itd.
  4urediti plaže,rampe skinuti i prestati naplaćivati skupi parkig na javnim morskom dobru, a čistiti i dezinficirati je oduvijek trebaloa pogotovo sada.Takmičite se tko će dati bolju uslugu za manju realnu cijenu.

 • Cijena parkinga u Promajni 50 kuna, pitam more li fiskalni račun a malac od jedno 12 godina mi kaže da izvezem auto s parkinga, i tako ja dadnem 50 kuna a računa nigdje. Toliko o gostima, dalmatinci koliko zarade za jednu sezonu mogu živit tri godine.

 • Umjesto za apartmane od 120e spustite na 40-50 u biti i to je puno.. 20 eura normalana cijena.. sta mi nudite da noćim u vas.. samo noćenje a vi će te mi ući u apartman i gadit klimu.. ma uša neka i treba da propadnete.. cjelu godinu ni izivali radi 3 mjeseca malo morgen.. sad kukajte.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.