Dvije osobe uhićene zbog autokriminala – Jabuka.tv

Dvije osobe uhićene zbog autokriminala

Policijski službenici Federalne uprave policije su 22/23. siječnja poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju identificiranja osoba koje se mogu dovesti u vezu s izvršenjem kaznenih djela “Teška krađa” u vezi s kaznenim djelom “Pomaganje počinitelju nakon izvršenja kaznenog djela”.

FUP je akciju proveo u koordiniranim aktivnostima s policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Županije Sarajevo, Hercegovačko-neretvanske, Zeničko-dobojske i Srednjobosanske županije.

Po navedenom osnovu, spomenutog dana na području općine Novi Grad Sarajevo identificirane su i uhićene dvije osobe koje se dovode u direktnu vezu izvršenja spomenutih kaznenih djela i to osoba inicijala M.S. iz Zenice i  S.S. s područja općine Sokolac, a koji su identificirani kao višestruki povratnici u izvršenju kaznenih djela iz oblasti autokriminala.

Također, na licu mjesta su pronađena i dva putnička motorna vozila koja su otuđena u ranijem vremenskom periodu i to “Škoda Octavia” sa područja Zenice i “VW Golf V” s područja Kaknja. Imenovani su kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije te im se na teret stavlja veći broj putničkih motornih vozila novije proizvodnje, a posebno vozila “VW Golf VII” i “Škoda Octavia”, čime su za sebe stekli enormnu protivpravnu imovinsku korist, a vlasnicima pričinili veću materijalnu štetu.

Policijski službenici Uprave policije će u suradnji s naprijed navedenim Ministarstvima unutarnjih poslova nastaviti rad na pronalasku i drugih otuđenih putničkih motornih vozila kao i osoba koja se mogu dovesti u blisku vezu s izvršenjem kaznenih djela iz oblasti autokriminala.

Uhićene osobe su kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predani Županijskom tužiteljstvu Zeničko-dobojske županije uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji te operativne akcije, priopćeno je iz FUP-a.

(www.jabuka.tv)