Grude: Dvostrukom ubojstvu prethodila svađa

Dvije osobe ubijene su, a još dvije ranjene u pucnjavi koja se u četvrtak oko 2:00 sata dogodila u mjestu Gorica kod Gruda, potvrđeno je za portal Jabuka.tv iz Tužiteljstva ŽZH.

Prilikom obilježavanja svečanosti dana patrona župe, nakon kratke prepirke došlo je do pucnjave u kojoj su smrtno stradale dvije osobe, a dvije su ranjene. Počinitelj je uhićen. O događaju je obaviještena policija, koja je izašla na mjesto gdje su zajedno s dežurnim tužiteljem obavili očevid i druge potrebne radnje radi utvrđivanja okolnosti predmetnog događaja.

Naložit će se obdukcija nad tijelima smrtno stradalih i poduzet će se i druge radnje u cilju procesuiranja počinitelja kaznenih djela Ubojstvo i Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari, rekla je za portal Jabuka.tv glasnogovornica Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke Petrunjela Matijević.

Kako neslužbeno doznajemo, pucnjava se dogodila ispred jednog ugostiteljskog objekta. Incidentu je navodno prethodila svađa, a muškarac je otišao kući i vratio se s kalašnjikovom te počeo pucati po ljudima koji su se nalazili ispred kafića.

Neslužbeno doznajemo da su ubijeni M.G. (34) i V.B. (60) dok je jednom od ranjenih, starijem muškarcu, u SKB Mostar ambutirana noga.

Doznali smo stanje ozlijeđenih u pucnjavi kod Gruda

U dvostrukom ubojstvu oglasila se i Uprava MUP-a ŽZH koja je potvrdila sve što nam je prethodno rečeno iz Tužiteljstva ŽZH.

Ni Tužiteljstvo ni MUP ŽZH još nisu objavili inicijale i godišta ubijenih osoba kao i počinitelja.

KLIKNI i pročitaj priopćenje MUP-a ŽZH

Dana 4. kolovoza 2022. godine u 2:01 sati PU Gude zaprimila je prijavu da je u mjestu Gorica, općina Grude, došlo do pucnjave iz vatrenog oružja kojom prilikom je više osoba ustrijeljeno.

Odmah po zaprimljenoj prijavi na mjesto događaja izišli su policijski službenici PU Grude i djelatnici Hitne pomoći Doma zdravlja Grude, a o navodima iz prijave izviještena je dežurna županijska tužiteljica koja je također izišla na mjesto događaja.

Utvrđeno je da su dvije osobe smrtno stradale, a još dvije su zadobile ozljede iz vatrenog oružja.

Policijski službenici lišili su slobode osobu osumnjičenu za izvršenje ovog kaznenog djela.

Pod nadzorom dežurne županijske tužiteljice očevid su izvršili policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i Odsjeka kriminalističke policije PU Grude a poduzimaju se i druge mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti ovog kaznenog djela i u cilju dokumentiranja istoga.

Po nalogu dežurne županijske tužiteljice izvršiti će se obdukcija tijela smrtno stradalih osoba.

Priča svjedoka pucnjave u Gorici

(www.jabuka.tv)