Dvije medalje za Herceg-Bosnu na jakom taekwondo natjecanju u Austriji | Jabuka.tv

Dvije medalje za Herceg-Bosnu na jakom taekwondo natjecanju u Austriji

U Austrijskom gradu Innsbrucku u subotu i nedjelju održan je europski G1 turnir u taekwondou na kojem se okupilo skoro 1000 natjecatelja iz 54 zemlje svijeta.

Na ovom tradicionalnom i kvalitetnom natjecanju u jakoj konkurenciji nastupio je Taekwondo savez Herceg-Bosne sa svojom reprezentacijom. Reprezentaciju je vodio trener Petar Boban iz Posušja a od sedam natjecatelja njih dvoje se izborilo za medalje.

Zlatnu medalju je osvojila Sara Tičinović iz Livna u kategoriji kadetkinja do 51 kg. Sara je kroz 4 uvjerljive pobjede savladala jednu predstavnicu iz Hrvatske te tri predstavnice iz Njemačke rezultatima 23:20, 22:2, 31:21 i 10:3.

Brončanu medalju osvojio je Ilija Jukić iz Posušja u kategoriji kadeta do 53 kilograma. Ilija je pobijedio predstavnika Hrvatske na zlatni bod a predstavnika Njemačke 11:10 da bi zbog ozljede polufinale predao predstavniku iz Slovenije, prvaku kategorije.

Petra Ždero iz Livna je nakon pobjede u prvom kolu u kategoriji kadetkinja do 47 kg izgubila u borbi za medalju dok su ostali predstavnici Petar Glavočević i Samir Softić iz Fojnice te Mihaela Senjak i Karlo Galić iz Posušja izgubili u prvom kolu.

Ovo je bio prvi nastup Taekwondo Saveza Herceg-Bosne na ovako velikom bodovnom natjecanju te su ovo prvi veliki rezultati za Savez.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj: