Dva muškarca će 24 sata provesti zagrljeni na trgu u Zagrebu

U petak se na Cvjetnom trgu u Zagrebu odvija neobičan performans nazvan Studija jednog zagrljaja, a dvojica muškaraca će dan provesti zagrljeni.

Autor performansa Igor Zenzerović će u zagrljaju s izvođačem Bojanom Banom provesti 24 sata, a prolaznici im se mogu pridružiti u zagrljaju.

Tijekom navedenog razdoblja akteri performansa neće moći jesti, piti niti odlaziti na WC. Planirano je da cijeli dan i noć ostanu zagrljeni.

Dva se performera u dugotrajnom zagrljaju sukobljavaju sa suvremenim tehnologijama udaljavanja i ubrzavanja te ideologijama tempa i vremena predodređenog za lutanje, konzumiranje, pravdu, pobunu, rad, ljubav ili akciju, pisalo je u najavi događaja.

Prolaznici im se mogu pridružiti u zagrljaju

Kako je Zenzerović otkrio za Jutarnji list, ideja za “Studiju” je rezultat umjetničkog istraživanja distance kao društvene i kulturne činjenice.

Mislim da danas imamo potpuno drugačiji uređen režim distance, ne gledamo na nju više kao pobunu ili taktiku potlačenih, već je to regulirana i instrumentalizirana biopolitička strategija, ispričao je.

Ovo nije prvi put da Zenzerović izvodi ovaj performans, a krajem prošle godine grlio je Natašu Milojević u centru Beograda.

(www.jabuka.tv)

7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.