Dva koraka naprijed, jedan unazad: Samsung radi na novom fleksibilnom mobitelu

Samsung se zaigrao s dizajnom fleksibilnih mobitela i podigao je na novu razinu, ako je vjerovati novom patentu čiji je nacrt iscurio u javnost. Dosad smo od njih vidjeli Fold i Z Flip, svaki od njih savijao se na određeni način, no novi patent još je fleksibilniji.

Samsung već radi na nasljednicima svojih fleksibilnih mobitela Fold i Z Flip, a prema novom patentu koji je procurio u javnost, novi uređaj trebao bi biti još fleksibilniji, odnosno savijati se na dvije strane istovremeno.

Dizajn patenta pojavio se krajem svibnja na stranicama američkog ureda za patente (USPTO) i svjetskog ureda za intelektualno vlasništvo (WIPO).

Prema prijavljenom patentu, novi Samsungov mobitel moći će gornji dio zaslona presavinuti prema naprijed, a donji prema nazad. Drugim riječima, to će biti prvi smartphone s mogućnošću dvostrukog presavijanja.

Ipak, ima i jedna potencijalna mana, a ta je da neće moći ono što mogu Fold i Z Flip, a to je presavinuti se točno popola.

Treba naglasiti i kako je ovaj patent predao Samsungov odjel koji se bavi proizvodnjom zaslona pa nije poznato kakav bi pametni telefon mogao imati takav, fleksibilni zaslon, piše TechEBlog.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.