Dugoročna vremenska prognoza: Evo kakvo nas vrijeme očekuje za jesen

Ako ste mislili da će jesen brzo stići, prevarili ste se. Sušno i toplo razdoblje očekuje nas i tijekom cijeloga rujna ako je za vjerovati prognozu za jesen koju je za Europu objavila američka privatna meteorološka kompanija Accuweather.

Prognoza se odnosi na rujan, listopad i studeni.

Suša koja traje u većem dijelu Italije i jugoistočne Europe bi se trebala, prema sezonskoj prognozi nastaviti i u ranu jesen, odnosno u rujnu kada se očekuju i dalje iznad prosječne temperature i malo kiše, piše Crometeo.

Listopad i studeni donose pak kišovitije vrijeme pa bi se suša trebala prekinuti. No, jug Italije i Grčku očekuje i u jesenskim mjesecima nastavak toplog vremena i sušnih uvjeta, a isto će vrijeme biti i u Španjolskog te Portugalu.

Zapadne i središnje krajeve kontinenta, odnosno područja od Francuske, preko Njemačke do Poljske na početku jeseni očekuje, nakon kišovitog ljeta razdoblje stabilnijeg i sušnijeg vremena. Veći dio rujna se prognoziraju temperature iznad prosjeka.

Potom se u listopadu očekuje kišovitije vrijeme. Studeni bi tim krajevima trebao donijeti količinu oborine oko ili malo ispod prosjeka. Velika Britanija također može očekivati topliji i sušniji rujan, dok će slično vrijeme biti i u Baltičkim državama te Ukrajini.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.