Duge kolone na graničnim prijelazima za ulazak u BiH

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina, Bosanska Kostajnica, Bosanska Dubica, Bosanski Novi i Orašje duge su kolone vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine.

I na ostalim graničnim prijelazima promet vozila je pojačan, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Vozači se upozoravaju na olujne udare vjetra na području Hercegovine, zapadne i jugozapadne Bosne.

Zbog biciklističke trke etapno se obustavlja promet na putu Derventa-Srbac-Bosanska Gradiška-Laktaši-Banja Luka.

U tijeku su radovi na zamjeni dilatacije na mostu na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj, zbog čega se prometuje dvosmjerno-suprotnom trakom od zone radova.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktualnih radova izdvajaju se i putevi: Zenica-Žepče (Golubinja), Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica), Kalesija-Sapna i Priboj-Teočak.

Na magistralnom putu Konjic-Jablanica (kroz tunel Crnaja) od sutra 18.04. ponovo počinju noćne obustave prometa u vremenu od 23:30 do 04:30 sati.

Na magistralnom putu Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta prometuje se usporeno, jednom prometnom trakom.

Zbog oštećenja mosta, zabranjen je promet za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase na dionici Rudo-granični prelaz Uvac. Za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena je na 20 km/h.

Zbog Uskrsa večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz BIHAMK-a.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.