Dubrovnik spreman dočekati Novu godinu

Svake godine u srpnju i kolovozu u Dubrovniku se održava ljetni festival glazbe, plesa, teatra i folklora. U prosincu, u okićenom Starom gradu, zahvaljujući toplom vremenu pije se kava vani.

Na Stradunu program za doček Nove godine je zaista bogat. Od 28. prosinca do samog dočeka ovdje će se moći čuti Dražen Zečić,  Neno Belan, klape Oštro, Cambi i Šufit. Za najmlađe ima jutarnji program, dječja nova godina sa Indirom iz Colonije i 30 nagrada. U 2014. godinu Stradun ulazi s Teškom industrijom, Coloniom i glazbenim sastavom Darivom.

Dubrovačke gradske zidine su sklop utvrda koje okružuju stari dio grada Dubrovnika. Građene su od 13. do 17. stoljeća za potrebe obrane. Duge su 1940 m, visoke do 25 m, prema kopnu debljine 4-6 m, a prema moru 1.5-3 m. Na četiri strane svijeta, zaštićene su kulama.

Dubrovnik je svoj najveći ekonomski uspon imao u 14. i 15. stoljeću, kada je imao svoje konzulate u svim većim balkanskim gradovima. Sredinom 15. stoljeća Dubrovnik je imao preko 300 trgovačkih brodova i oko 40.000 stanovnika.

U 16. i 17. stoljeću Dubrovnik je bio “slavenska Atena” s naprednom književnosti, dramskom umjetnosti, kiparstvom i arhitekturom.

stari_grad

stari_grad1

stari_grad2

stari_grad3

stari_grad4

stari_grad5

stari_grad6

stari_grad7

stari_grad8

stari_grad9

stari_grad11

stari_grad13

stari_grad15

stari_grad16

stari_grad17

(www.jabuka.tv | Marija Begić)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.