Dubrovačka bolnica nudi plaću od 5.000 KM i stan, ali nitko ne želi raditi

Doktor

Opća bolnica u Dubrovniku ima problema sa zapošljavanjem stručnog kadra. Naime, u ovoj bolnici iz nekog razloga niko ne želi da radi.

”Ako itko u Hrvatskoj zna za nekog ginekologa, pedijatra, anesteziologa, reumatologa… koji je voljan raditi u Dubrovniku, neka ga odmah pošalje i mi ćemo ga zaposliti u našoj Općoj bolnici Dubrovnik”, gotovo je zavapio dr. Jerko Ferri Certić, sanacijski upravitelj dubrovačke bolnice, piše Slobodna Dalmacija.

Nevjerojatno zvuči kako nitko ne želi doći raditi u OB Dubrovnik, iako bi mu bilo riješeno i stambeno pitanje (barem dok radi), a ni plaća ne bi bila loša. Inače, plaća je u prosjeku 20.000 kuna (oko 5.000 KM), s dežurstvima i dodacima, a zaposleni koji dolaze sa strane dobivaju i stan, no na natječaj se niko ne javlja.
Slobodna Dalmacija javlja kako KBC Split, zbog dugih lista čekanja za pregled kod reumatologa, u Dubrovnik više ne može slati reumatologa koji bi pregledavao teško bolesne pacijente.

Trenutno je Dubrovčanima najveći problem s pedijatrima i urolozima.

“Nezaposlenih pedijatara u Hrvatskoj koji žele raditi u dubrovačkoj bolnici nema ni za lijek. Svi kažu da je Dubrovnik skup. Urologa smo imali četvoro, a sada samo dvoje na punom radnom vremenu. Doveli smo jednog anesteziologa iz ‘Sv. Katarine’, a nedostaje nam i desetak sestara i instrumentarki”, kaže dr Certić.

Velikim uspjehom OB-a Dubrovnik, po riječima dr. Certić se smatra dolazak ginekologinje iz Metkovića. ”Čak je dubrovačka bolnica i platila Domu zdravlja Metković oko 60 tisuća kuna da pusti liječnicu na rad kod nas”, kazuje dr. Certić.

Dakle u dubrovačkoj bolnici je hitno potreban i ginekolog, a liječnica koja je radila pri Domu zdravlja u Metkoviću izrazila je suglasnost da dođe raditi kod nas.

(Slobodna Dalmacija)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.