Državljani Srbije u Sarajevu i Mostaru glasuju bez problema, obvezne mjere opreza

U Srbiji se danas održavaju parlamentarni, lokalni i pokrajinski izbori, a u Bosni i Hercegovini državljani susjedne zemlje mogu glasovati u nekoliko gradova.

Biračko mjesto u glavnom gradu BiH otvoreno je jutros u Ambasadi Republike Srbije gdje glasovanje teče bez problema, a prvi put se glasovanje može obaviti i u Generalnom konzulatu Srbije u Mostaru.

Glasovanje se vrši uz posebne mjere opreza s obzirom na aktualnu pandemiju koronavirusa te se glasačima prije ulaska u zgradu dezinficiraju ruke, a obvezno je i korištenje maske.

Republička izborna komisija Srbije objavila je da se u Bosni i Hercegovini može glasati na 11 izbornih mjesta.

Pored Mostara i Sarajeva, glasačka mjesta u BiH otvorena su u generalnom konzulatu u Mostaru te konzularnim kancelarijama u Drvaru i Trebinju.

Birališta će biti i u Centru za kulturu “Semberija” u Bijeljini, Srednjoškolskom centru “Ivo Andrić” u Višegradu, Gradskoj upravi Doboj, Srednjoškolskom centru u Bratuncu, Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Zvorniku, te u Osnovnoj školi “Desanka Maksimović” u Prijedoru, piše Klix.ba.

Pravo glasa imaju državljani BiH s dvojnim državljanstvom, odnosno državljanstvom Republike Srbije.

Državljani Srbije danas glasaju na parlamentarnim, lokalnim te izborima za poslanike u Skupštini autonomne pokrajine Vojvodine. Biračka mjesta otvorena su u 7 sati, a bit će zatvorena u 20 sati nakon čega se očekuju prvi neslužbeni rezultati.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.