Državljani Palestine ne mogu ući u BiH, protiv odluke ministri iz RS-a

Ministri u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine nisu glasali o Odluci da državljani Palestine, koji su u srodstvu s bh. državljanima, dobiju dozvolu ulaska u našu zemlju.

Protiv ove odluke bili su ministri iz manjeg bh. entiteta RS, dok su ostali ministri bili za.

Naime, ministri iz reda srpskog naroda u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine odlučili su da ne glasati o Odluci, dok su ministri iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda glasali “za”.

Ranije je prolongirano donošenje odluke jer se ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac protivio usvajanju odluke o odobravanju ulaska bh. državljana iz Gaze u našu zemlju.

Iz Gaze je evakuirano nekoliko desetina državljana Bosne i Hercegovine i njihovih srodnika.

Oni borave u Kairu gdje prema Zakonu mogu biti svega 72 sata, javio je Avaz.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  • A hrvatski predstavnici se slozili za ulazak? Bijednici,jude, najgora guba, vlastitu majku bi prodali za novac, u ime koga su se slozili za ulazak tko god nahrupi? Svaka cast palestincima al zar nemaju blize bogate zemlje oko sebe kuda ce ovamo!

  • Zadnjih nekoliko godina imam osjecaj da mene Hrvata vise predstavljaju Srbi u institucijama BiH nego izabrani hdz-ovci…taj narod sam nered pravi gdje god stigne a kote se kao stakori pa eto neka dozvole za dodje rodbina…a jedna rodbina je manji grad BiH

  • HDZ i Hrvati koji ga podržavaju su komunisti, to jest ljudi iz bivšega komunističkoga saveza a znamo da ih je puno bilo i u Širokom u starom sistemu.Oni ce nas prodati na svakome koraku, raselili su naš vrijedni hrvatski narod i sada žele da nam uvedu azijate iz zemalja trećega svijeta i sve uz blagoslov Hdz.Pa o čemu cemo vise pričati, neka bolje nismo ni zaslužili kakvi smo.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.