Državljani BiH krivotvore bugarske dokumente da se dokopaju Njemačke

Teško da je neko prije koje desetljeće mogao pretpostaviti da će bugarski dokumenti postati “tražena roba” među ljudima s naših prostora.

No, članstvo Bugarske u Europskoj uniji dovelo je do skoro nezamislive situacije – da Bosanci koriste lažne dokumente ove zemlje, piše Radio Sarajevo.

Kako drugačije objasniti ono što se dogodilo prošlog vikenda. Na dva kraja Njemačke uhićena su dvojica državljana BiH s lažnim bugarskim dokumentima!

Najprije je u subotu ujutro policija u Oberhausenu, na krajnjem zapadu zemlje, zaustavila Ford Transit bugarskih registracijskih oznaka u kojem su bile dvije osobe s bugarskim dokumentima.

Pokazalo se da jedan od njih 22-godišnji državljanin BiH koji koristi lažne dokumente. Prilikom uhićenja Bosanac je objasnio kako je bugarske dokumente koristio jer s bh. papirima nije mogao dobiri stalni boravak u Njemačkoj.

Samo dan kasnije skoro ista situacija dogodila se u bavarskom Marktlu, na jugu Njemačke. Ovaj put su na cesti B12, prilikom kontrole autobusa, kod jednog putnika pronađeni krivotvoreni bugarski dokumenti – putovnica, osoban iskaznica, vozačka dozvola.

Utvrđeno je da je riječ o 38-godišnjem državljaninu BiH koji se želio prijaviti za posao u Njemačkoj.

Osim masne novčane kazne, lažne Bugare iz BiH očekuje dugogodišnja zabrana ulaska u Njemačku.

 

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.