Drvar: Srednjoškolci čistili grad pa pronašli bombu

Srednjoškolci iz Drvara pronašli su ručnu bombu u blizini osnovne škole tijekom proljetne akcije uređenja opštine, o čemu je odmah obaviještena policija, rekao je Srni predsjednik općinske Omladinske organizacije Željko Papak.

Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova HBŽ Ivica Vrdoljak potvrdio je Srni da je ručna bomba “M52” pronađena 24.03.2019. u 14.15 sati u Ulici Ratka Sopića, te da su pripadnici Policijske uprave Drvar obilježili prostor žutom trakom.

On je dodao da je obaviještena Federalna uprava Civilne zaštite Livno, koja će raditi na uklanjanju nađene eksplozivne naprave.

Predsjednik općinske Omladinske organizacije rekao je da je nakon pronalaska bombe akcija uređenja prekinuta, ali da su učenici tijekom proteklih sedam dana prilično očistili grad.

Postoji još nekoliko lokacija koje bi trebalo očistiti, ali sigurnost naših sugrađana, a naročito djece je na prvom mjestu. Narednog tjedna bit će objavljeni rezultati natjecanja, slike prije i nakon čišćenja, kao i iznos koji su ekipe osvojile, rekao je Papak.

On je napomenuo da je akcija uređenja grada trebalo da traje do 1. travnja, a nagrade, koje je osigurala općina Drvar, za najvrednije ekipe iznose – za prvo mjesto 400 KM, za drugo 300 KM i za treće 200 KM.

Načelnica općine Drvar Dušica Runić izrazila je zadovoljstvo zbog sudjelovanja velikog broja ekološki osviještenih građana u ovoj akciji.

Jučerašnje nalaženje ručne bombe, na svu sreću, prošlo je bez posljedica. Sama činjenica da je bomba pronađena u užem području grada govori da je bombu mogao baciti bilo tko. Obaviješteni su demineri i očekuje se da će u što kraćem roku izaći na teren i ukloniti ekspolozivnu napravu, rekla je Runić.

(www.jabuka.tv) Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.