Društvena zajednica solidarna prema Stolariji Zovko

Stolarija Zovko d.o.o. prošlog je četvrtka pretrpjela ogromnu materijalnu štetu nakon velikog požara.

Požar je progutao sve što su obitelj Zovko i djelatnici gradili tri desetljeća.

Mi kao klaster svakako ćemo učini što bude u našoj moći da naša članica ove trenutke što bezbolnije prebrodi. Od Stolarije Zovko velike su koristi imali županija, grad i šira zajednica tako da mislim da ćemo se svi na odgovarajući način uključiti kako bi se ova tvrtka vratila na svoje noge, rekao je Dragan Rezić predsjednik Drvnog klastera Hercegovina.

U pomoć obitelji Zovko uključila se i politička razina koja konkretne oblike pomoći još treba dogovoriti.

Vrlo teška situacija za bilo koju tvrtku, posebno za ovakvu srednje veličine. Ove godine obilježavaju 35 godina i koliko čujem uistinu je stabilna tvrtka, suradnici su redovno primali plaće. Ja se nadam da će Široki Brijeg i cjelokupno društvo pronaći način kako ljudima pomoći da se ponovno pokrenu i da rade ono što znaju raditi, kazao je gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević.

Na sličnom tragu je i predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić.

Vidimo da su vlasnici tvrtke čvrsto odluči obnoviti proizvodnju. Nisu se predali i to je jedna hrabrost i poslovna odlučnost. To svakako treba pozdraviti a i mi ćemo kao županija pronaći način na koji ćemo se uključiti, istaknuo je Ćosić.

Stolarija Zovko zahvaljuje na pomoći: “Krećemo skromno, ali i odlučno u obnovu naše proizvodnje”

Još se ne može govoriti o točnim novčanim procjenama štete, no u Stolariji Zovko se nadaju da će u obnovu proizvodnje krenuti kroz pola godine.

Naš prvotni cilj je da očuvamo svoje poslove i da zadržimo naše radnike. Po tom pitanju smo već nešto uspjeli napraviti uz pomoć naših partnera koji su pristupili u pomoć i preuzeli jedan dio naših poslova dok mi ne krenemo s proizvodnjom. Naš glavni stroj, pilana, je već u rekonstrukciji i mi se nadamo da će kroz nekih dvadeset do mjesec dana biti u funkciji. To je osnovni dio od kojega sve počinje, pa da barem jedan dio proizvodnje vratimo u poslovanje. 

Ovim putem bih želio zahvaliti članovima Drvnog klastera Hercegovina koji su dali podršku, gradonačelniku i predsjedniku vlade, a posebno svim našim susjedima, rodbini i partnerima i općenito poduzetnicima u Širokom Brijegu koji su nam u velikom broju dali podršku, rekao je Marko Zovko, direktor Stolarije Zovko.

Više pogledajte u videoprilogu Naše TV.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.