Druga večer: Svjetske borbe na platnima MFF-a

Višestruko nagrađivani dokumentarac ”U slučaju rata”, redatelja Jana Geberta, prikazan je na platnu otvorenog kina na drugoj večeri Mediteran Film Festivala, koji se u Širokom Brijegu održava od 22. do 25. kolovoza.

Gebertov film je prikazan u partnerstvu s HBO Adria, a prati paravojnu skupinu u Slovačkoj koja regrutira, uz prešutno odobravanje vlasti, stotine tinejdžera.

U programu u konkurenciji prikazani su ”Oko života” egipatske redateljice Wafaae Hussein, ”Vidimo se sutra, ako Bog da” španjolske redateljice Ainarae Verae te talijanski dokumentarci ”Procesi” redateljice Adriane Ferrarese i ”Poziv” redatelja Enricea Maistoa.

U sklopu programa ”U fokusu” izvan konkurencije, prikazani su ”Egipatska bijeda” redatelja Khaleda Khella, ”Escalero” Javiera Gomisa, ”Točka ispod slova ba” egipatske redateljice Hane El Rakhawi,”Znanstveni dnevnik New Yorka: Zašto New York drži dim u podzemlju?” španjolske redateljice Mar González Ruiza de Larramendi, te ”Unutrašnji grad” kojeg potpisuju Iso Luengo, Jorge Moneo Quintana i Andrea Ballesteros.

Program ”U fokusu” nudi pregled izuzetnih filmova od kojih su neki već ostvarili uspjeh na prestižnim filmskim festivalima širom svijeta, dok će drugi u Širokom Brijegu imati premijerno prikazivanje. Riječ je o dinamičnoj i raznovrsnoj selekciji od sedam filmova koji su po mišljenju selektora festivala, Zdravka Mustaća, već obilježili filmsku godinu ili njihovo vrijeme tek dolazi.

U konkurenciji MFF-a, koji će trajati do 25. kolovoza, deset dugometražnih dokumentaraca bori za nagradu MFF Projektor ”Grand Prix – Jack Daniel’s” a deset kratkometražnih dokumentarnih filmova se natječe za MFF Projektor ”Best Short”. Najbolji film birat će i publika online glasovanjem a taj film čeka nagrada MFF projektor ”AudienceAward”.

Generalni pokrovitelj Mediteran Film Festivala je HT Eronet, a festival su podržali i američko Veleposlanstvo u BiH te Ured specijalnog predstavnika EU u BiH.

Više informacija o 19. Izdanju Mediteran Film Festivala potražite na web stranicama festivala te na Instagram i Facebook profilima.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Grad nam pun filmaša, glumaca, redatelja, kamermana… Eno Lisa Ann, Mia Khalifa i Alexis Texas u hotelu piju kavu i gusti sa šlagom! 😀 Večeras će pokazati svoje glumačke sposobnosti

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.