Drežnjak i Čolak za Jabuka.tv nakon povijesnog uspjeha: Bili smo pravi tim

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 20 godina, u kojoj su svoje mjesto u postavi našla i dva člana HKK Širokog, osvojila je drugo mjesto na Europskom prvenstvu.

Europsko prvenstvo igralo se u Chemnitzu, a mladi košarkaši u finalu su izgubili od Izraela sa 66-80.

Odabranike Damira Rajkovića može utješiti kako su već ulaskom u finale osigurali povijesnu prvu medalju u kategoriji do 20 godina. Hrvatska U-20 reprezentacija do sada je tri puta ušla u polufinale EP-a (2000., 2010., 2014.) i svaki put je bila četvrta.

U povijesnom uspjehu sudjelovali su mladi košarkaši Mateo Čolak i Mateo Drežnjak, između ostalog članovi HKK Široki, koji su se za portal Jabuka.tv osvrnuli na prvenstvo na kojem su ostvarili ogroman uspjeh iako nisu bili među favoritima.

Dojmovi su odlični, osvojili smo prvu medalju u ovoj dobnoj skupini. Ovakav uspjeh nismo očekivali, ali tijekom čitavih priprema smo trenirali jako i otišli smo odigrati turnir što je bolje moguće. Tijekom turnira smo vidjeli da možemo igrati sa svima i na kraju smo došli do medalje, rekao je Mateo Drežnjak.

Prije dvije godine je ova kategorija (U-20) ispala iz A divizije, zbog čega se nije puno ni očekivalo na ovom prvenstvu. Kategorija za koju su ove godine nastupali Drežnjak i Čolak prošlo se ljeto uspjela vratiti u diviziju A iz divizije B. Napredak je ogroman, posebno u odnosu na rezultat prije dvije godine.

Ove godine smo se svi posložili, odlična je bila kemija unutar ekipe. Treneri su odlično postavili ekipu, bili smo pravi tim, naglasio je Čolak za portal Jabuka.tv.

Josip Vranjković, bivši trener HKK Širokog te sadašnji glavni tajnik Hrvatskoga košarkaškoga saveza, naglasio je kako HKK Široki tradicionalno gaji mlade igrače koji daju velik doprinos u hrvatskoj reprezentaciji dugi niz godina.

Osim Josipa Vranjkovića, i dvojica igrača HKK Širokog također su naglasili kvalitetu rada širokobriješkoga košarkaškog kluba, u kojem su svi treneri pridonijeli njihovu razvoju.

Na putu do ostvarenja košarkaške karijere Drežnjak i Čolak imali su veliku podršku obitelji, ali i inspiraciju od poznatih košarkaša.

Mnogo košarkaša me je inspiriralo, ali Dražen Petrović najviše, rekao je Drežnjak, dok je Čolak naglasio da su njegovi uzori Michael Jordan i Mile Čović.

(www.jabuka.tv | Kristijan Anić)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.