Dres Kobea Bryanta prodan za 5.8 milijuna dolara

Dres košarkaške legende Kobea Bryanta, koji je poginuo u helikopterskoj nesreći 2020. godine, prodan je na aukciju za 5.8 milijuna dolara, što je treća najviša cijena za sportski dres nakon onih Michaela Jordana i Diega Maradone.

Ovaj dres je ikona kakvu rijetko viđamo za sportsku opremu. Kobe ga je nosio 25 puta tijekom NBA sezone 2007-2008, kada je proglašen igračem sezone, komentirao je Brahm Wachter, koji vodi streetwear i odjel modernog kolekcionarstva u Sotheby’su.

Slika Kobea koji nosi ovaj dres prešla je u popularnu kulturu, tiskana je na izlozima, knjigama, novinama i postala je simbol njegove nepokolebljive odlučnosti i strasti koja odjekuje diljem svijeta, dodao je Wachter.

Žuto-ljubičasti dres Kobea Bryanta s brojem 24 prodana je osoba koja je željela ostati anonimna, objavila je aukcijska kuća Sotheby.

U rujnu prošle godine dres Chicago Bullsa br. 23 Michaela Jordana, koji je nosio tijekom svog posljednjeg osvajanja NBA naslova 1998., postigao je cijenu od 10.1 milijun dolara, dok je u svibnju kupljen dres koji je argentinski kapetan Diego Maradona nosio na FIFA Svjetskom prvenstvu 1986. za 9.3 milijuna dolara.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.