Dres Kobea Bryanta bit će izložen u Smithsonian muzeju

Dres NBA legende Kobea Bryanta iz 2008. godine, kada je proglašen najboljim igračem (MVP), bit će izvješen u Nacionalnom muzeju Smithsonian afričko-američke povijesti i kulture (NMAAHC) u Washingtonu.

Bryant, ikona Los Angeles Lakersa s kojima je pet puta osvajao naslov NBA prvaka, poginuo je u padu helikoptera u siječnju zajedno sa svojom 13-godišnjom kćerkom Giannom i još sedam osoba.

Bryant je dres koji će biti izložen u muzeju nosio na petoj utakmici NBA doigravanja protiv Boston Celticsa, u seriji koju su Lakersi izgubili prije nego ih je on odveo do dva uzastopna naslova 2009. i 2010. Bryant, koji je imao 41 godinu kada je poginuo, donirao je dres muzeju 2017.

Kobeov doprinos na terenu i izvan njega je nevjerojatan, izjavio je privremeni direktor muzeja Spencer Crew. Kao donator shvatio je značenje ovog muzeja naciji i svijetu. Nakon što smo odgodili, zbog pandemije, postavljanje u ožujku, sada vjerujemo da je pravi trenutak da mu odamo počast izlaganjem njegovog dresa očima javnosti.

Muzej je također otkrio da je obiteljska zaklada Kobea i Vanesse Bryant donirala najmanje milijun dolara NMAAHC-u koji nastoji prikazati kakav utjecaj Afroamerikanci imaju na povijest, javila je Hina.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.