Dražen Petrović debitirao za Cibonu u Širokom Brijegu davne 1984. godine

Memorijalnim košarkaškim turnirom, koji je nedavno igran u Širokom Brijegu, HKK Široki počeo je s obilježavanjem 50 godina od osnutka kluba.

Uprava najtrofejnijeg sportskog kluba u Bosni i Hercegovini odlučila je da će cijelu sezonu posvetiti velikoj obljetnici i sjećanju na 4. travnja 1974. godine, kada je klub osnovan.

Ni najveći optimisti u tim trenucima ni u primislima nisu mogli zamisliti da će jednoga dana njihov klub ne samo biti prvak države već imati 11 naslova prvaka i devet puta osvojen Kup te postati najtrofejniji sportski kolektiv u Bosni i Hercegovini.

Stari-novi predsjednik Ante Suton iznimno je ponosan na uspjeh Širokog te je stoga s cijelom Upravom i Gradom Širokim Brijegom odlučio dostojno obilježiti pola stoljeća od osnutka kluba s Pecare.

Prije četrdeset godina svoju prvu utakmicu u dresu višestrukih prvaka Hrvatske Cibone iz Zagreba odigrao je pokojni košarkaški genij Dražen Petrović. Petrović je debitirao za zagrebački klub u dvorani širokobriješke Gimnazije 15. rujna 1984. u kojoj je Cibona slavila s uvjerljivih 124:82, piše Večernji list.

Imena Dražena Petrovića, Aleksandra Petrovića, Andre Knege, Svena Ušića, Branka Vukićevića, Mihovila Nakića, Zorana Čuture, Adnana Bečića, Franje Arapovića ostala su trajno zapisana u klupskim memoarima, kao i imena igrača tadašnje Mladosti, kako se klub zvao prije nego što je promijenio ime u Široki.

Tadašnju Mladost s klupe je vodio pokojni Stanko Jelčić, a u sastavu su bili sljedeći igrači: Salavarda 3, Kožul 18, Ivanković, Naletilić 3, Zovko, Matković 2, Vasilj 17, Luburić 16, Skoko 6, Kikaš 1, Penavić 14, Šušak 2, a za Cibonu su koševe postigli D. Petrović 30, Ušić 16, Čutura 14, Bečić, Knego i Arapović po 12, I. Nakić 10, M. Nakić 8, A. Petrović 6, Vukičević 4.

Kako je kazao predsjednik Širokog Ante Suton, pedeseta obljetnica završit će kao što je i počela – memorijalnim turnirom, a on se nada da će u jubilarnoj godini u Široki Brijeg doći i jedna momčad iz Eurolige, piše Večernjak.

Luka Modrić prije 20 godina debitirao na Pecari

(www.jabuka.tv | Foto: VL)

3 komentara

  • Poštovani!
    Molio bih autora teksta da još jednom provjeri podatke o ovoj utakmici…neistina je,naravno zlonamjerna.Košarkaški Mocart je davno prije odigrao svoj prvi nastup za Cibonu ali je istina da je sa Cibonom nakon osvojenog kupa šampona u Ateni nakon pobjede nad Real Madridom odigrao utakmicu u Širokom i debitirao u školskoj dvorani….ostali su podatci točni…lp

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.