Drama u Budvi: Specijalci opkolili zgradu Općine, među uhićenima i gradonačelnik

Gradonačelnik Budve Marko Carević i predsjednik Skupštine općine (SO) Budva Krsto Radović uhićeni su u srijedu ujutro ispred zgrade Općine.

Uhićen su još tajnik za investicije Mladen Mikijelj, kao i sin i brat Marka Carevića, menadžer Općine Milo Božović, šef Carevićevog ureda Nikola Jovanović kao i savjetnik gradonačelnika Đorđe Vujović.

Policija je upotrijebila kemijska sredstva, a polomljena su stakla na zgradi Općine.

Podsjećamo, općinski dužnosnici i građani okupili su se u srijedu rano ujutro u prostorijama Općine Budva, nakon što je desetak kombija punih policije jutros došlo u Budvu, javlja Sputnik.

Njih su tada ispred ulaza u Općinu dočekali Carević i Radović.

Posted by Iva Bajkovic on Tuesday, 16 June 2020

Podsjećamo, Upravna inspekcija u utorak navečer je došla je u prostorije Općine Budva, zajedno s Vladimirom Bulatovićem i Snežanom Kuč, u namjeri da ih uvede kao nove dužnosnike, ali općinska vlast nije dozvolila pristup.

Marko Bato Carević podnio je kaznene prijave protiv tri inspektora Upravne inspekcije, kao i protiv zastupnice DPS Snežane Kuč i čelnik budvanskog odbora Crnogorske Vladimira Bulatovića zbog zloupotrebe službenog položaja, stvaranja kriminalne organizacije za nasilno preotimanje vlasti i upad u službene prostorije.

Carević je poručio građanima Budve da se jutros brani njihova izborna volja.

On je ponovio da Upravna inspekcija nema ovlasti imenovati i postavljati predsjednike Općine i Skupštine općine, javio je Sputnik.

Posted by Danilo Saranovic on Tuesday, 16 June 2020

(www.jabuka.tv)