Dragan Čović posjetio Županiju Zapadnohercegovačku

Predsjednik HDZ BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović održao je u četvrtak u Širokom Brijegu radni sastanak sa dužnosnicima Vlade Županije Zapadnohercegovačke, na čelu s predsjednikom Vlade Zdenkom Ćosićem.

Predsjednik Vlade Zdenko Ćosić, upoznao je Čovića sa stanjem u županiji. Poseban naglasak stavio je na poteškoće koje se odnose na županijski proračun i dugovanjia županije, koja su posljedica nepravedne raspodjele javnih prihoda, te kako se nada se da će vrlo skoro, primjenom novog zakona, i sva nepravda biti ispravljena kako bi građanima ove županije omogućili konzumiranje onog što im pripada i kako bi županija mogli podmirivati svoje obveze koje ovakvim odlukama nisu u mogućnosti ispunjavati.

sastanak_2

Jedna od tema sastanka bila je financiranje Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i dugovanja koja ŽZH ima prema njoj. Ravnatelj SKB Mostar dr. Ante Kvesić upoznao je prisutne s radom i problemima s kojim se Sveučilišna klinička bolnica Mostar susreće. Istaknuo je kako se radi na pronalaženju riješenja s kojim bi obje strane bile zadovoljne.

Razgovaralo se i o trenutnoj političkoj situaciji u BiH o suradnji i koordinaciji svih razina vlasti sa ovom županijim, kao i o radu Vlade ŽZH.

Sastanku su još nazočili ministar financija ŽZH Toni Kraljević, gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević te načelnik Općine Grude Ljubo Grizelj.

(www.jabuka.tv)

29 komentara

Komentiraj: