Dragan Čović nazočio Svečanoj Sinjskoj alci u Vukovaru

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, u Vukovaru je održana Svečana Sinjska alka, kojoj je nazočio hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović.

Do sada se u svojoj povijesti duljoj od tri stoljeća ovo viteško natjecanje samo tri puta održavalo izvan Sinja. Slavodobitnik završne utrke Sinjske alke po četvrti put je Ante Zorica, koji je u tri trke ostvario ukupno 8 punata.

Pobjednikom ga je proglasio alkarski vojvoda Ante Vučić, a na koplje mu privezao plamenac hrvatske trobojnice, znamenje pobjede.

Od vukovarskih gradskih vlasti slavodobitnik je dobio veliki, a alkarski momak mali dukat.
Na ovoj Svečanoj alci natjecalo se 17 alkara kopljanika te je utrku pratilo nekoliko tisuća gledatelja, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)


10 komentara

  • Covic brine o cmilju(već ima velike nasade-naravno pod drugim imenom), brine o obrazovanju(Nikad nije kasno i Logos-naravno pod drugim imenom), brine o osiguranju(Central osiguranje-naravno pod drugim imenom), brine o stabilnosti švicarske štednje-ne znam pod kojim imenima), brine o što većeoj zaposlenosti Hrvata u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, Canadi, USA i “vascelom belom svetu”, brine o igrama – od igara na sreću preko kladionica do igara za zelenim stolovima, brine o svakoj komponenti društva, od zapošljavanja u javne ustanove i to od nivoa čistačice do direktora, do briga o religijskim institucijama s kojima skupa održava razne klauzure koje propovijedaju njegovu “svetu” riječ sa oltara, jer narod je ovca i može se izgubiti ako nam drug Gago ne brine brigu.

  • Svi odlaze i smjenjuju se u politici a Dragan Čović ostaje. Ili je sposoban ili mudar ili pametan ili nešto četvrto-peto, što mi ne znamo obični ljudi…Izbore dobiva u zatvoru nije,optužnica trenutno nema,koje su i bile oborene. Lik moćan,što drugo reći ako sve ovo drži pod kontrolom i to uspijeva u ovakvoj državi kao što je BiH-na…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.