Dr. Palameti uručeno priznanje za najboljeg liječnika u HNŽ-u

Zavod zdravstvenog osiguranja (ZZO) HNŽ dodijelio je u utorak dr. med. spec. obiteljske medicine Marneli Palameti priznanje za najboljeg liječnika obiteljske medicine, a njezinom timu priznanje za najbolji tim obiteljske medicine za 2018./2019. u HNŽ-u.

Planom rada Zavoda za 2019. godinu, a u sklopu cilja povećanja pokrivenosti verificiranim timovima obiteljske medicine, po prvi put planirana je aktivnost izbora najboljeg liječnika obiteljske medicine u HNŽ-u, odnosno najboljeg tima obiteljske medicine (TOM) u ovoj županiji, istaknuo je direktor županijskog ZZO-a Rade Bošnjak koji je i dodijelio ove odgovorne titule.

Kako je naveo, strateško opredjeljenje i jedna od temeljnih zadaća Zavoda je jačanje primarne zdravstvene zaštite (PZZ), s usmjerenjem na razvoj obiteljske medicine.

U tom su smislu već nekoliko godina financijskom planom Zavoda planirana nagradna sredstva za jačanje primarne zdravstvene zaštite, odnosno obiteljske medicine. Tako je za prošlu godinu izdvojeno 700.000 maraka, a ove godine 1.400.000 maraka, dok se za iduću nadamo da će biti još prostora povećanju tih sredstava, dodao je Bošnjak.

Dr. Palameta, kojoj je dodijeljena titula najboljeg liječnika, zahvalila je na dodijeljenom priznanju u svoje ime i uime tima.

Drago mi je da je Zavod prepoznao važnost primarne zdravstvene zaštite, posebice obiteljske medicine i vjerujem da je ovo priznanje za sve naše obiteljske liječnike koji su svakodnevno zalažu za svoje pacijente, rekla je dr. Palameta.

Po riječima ravnatelja Doma zdravlja Marija Kordića, ovo je očekivana nagrada jer u zadnje tri godine predano uz pomoć Zavoda, rade na projektu podizanju kvalitete u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Dom zdravlja ima 38 timova na 18 lokacija i svi jednako i dobro rade, a tim dr. Marnele je jedan kotačić koji pokreće cijeli primarni sustav u našem gradu jer se bavimo zdravljem 58 tisuća osiguranika, kazao je dr. Kordić i dodao da će se truditi opravdati ovo priznanje.

Ravnatelju mostarskog Doma zdravlja dodijeljena je novčana nagrada u iznosu od 2.000 maraka koju će Dom zdravlja moći utrošiti isključivo u svrhu edukacije TOM-a na čijem čelu je najbolji liječnik.

Dva su kriterija po kojima je izvršen izbor najboljeg liječnika, i to ostvareni rezultati rada sukladno QI (pokazatelji kvalitete) i KPI (ključni pokazatelji izvedbe), te anonimno anketiranje osiguranika.

(Fena)


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.