Doznajte tko su novi ministri u Vladi Županije Zapadnohercegovačke

Krajem ovog tjedna ili početkom idućeg trebala bi biti imenovana nova Vlada Županije Zapadnohercegovačke. Prijedlog sastava nove Vlade ŽZH i imena ministara koji će ići u proceduru na sjednicu Skupštine ove županije, nije službeno objavljen.

No, portal Jabuka.tv od izvora iz HDZ-a BiH neslužbeno doznaje nova imena ministara. Za razliku od prethodnog mandata, u novoj Vladi ŽZH neće se mijenjati samo predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić te dva ministra Mladen Begić – ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i Stjepan Bogut – ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi.

Umjesto Radoslava Luburića u fotelju ministra financija i dopredsjednika Vlade ŽZH sjest će Toni Kraljević. Ružica Mikulić zamijenit će Helenu Lončar u ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i športa, a na čelo ministarstva unutarnjih poslova umjesto Zdravka Borasa dolazi njegov imenjak i prezimenjak, također, Zdravko Boras.

Vesna Boban, koja je imenovana ministricom pravosuđa i uprave u siječnju 2014. godine, napušta ovo ministarstvo, a zamijenit će je Anita Markić.

Ivan Bešlić bit će novi ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša umjesto Ivana Topića, a umjesto Ivice Ćorića na čelo ministarstva gospodarstva dolazi Dario Sesar.

Kako je za portal Jabuka.tv kazao naš izvor, ministri iz Širokog Brijega i Ljubuškog su sigurni, postoji mogućnost da Grude i Posušje u posljednji trenutak promjene svoje ministre, no to bi u konačnici trebala biti nova Vlada ŽZH.

HDZ BiH u ovoj županiji ima 14 od 23 zastupnika u Skupštini.

(www.jabuka.tv)21 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.