Doznajte kako hodanjem istopiti 20 posto više kalorija

Hodanje je najjednostavniji način fizičke rekreacije, a i samo pola sata hodanja dnevno može učiniti puno za zdravlje, kao i za mršavljenje. Uz jedan trik hodanjem možete izgubiti i 20 posto više kalorija nego inače.

Kako izgubiti 20 posto više kalorija hodanjem?

Jednostavno! Istraživanje američkoga sveučilišta Ohio otkrilo je da se promjenama brzine hodanja može izgubiti i 20 posto više kalorija nego kada se hoda ujednačenim ritmom.

Naime, brzo hodanje odličan je način tjelovježbe i izgaranja kalorija, no postoji još bolji način da nabijete kondiciju, očvrsnete mišiće, istopite kalorije i smršavite. Mijenjate li brzinu hodanja, možete potrošiti 20 posto više kalorija nego kada hodate ujednačenim ritmom, pokazalo je istraživanje američkoga sveučilišta Ohio, piše Zadovoljna.hr.

Mijenjanje brzine hodanja, opisuju znanstvenici, djeluje poput stiskanja papučice gasa, a svaka promjena ritma hodanja zahtijeva i jači rad nogu.

Ispitanici su u istraživanju mijenjali brzinu hodanja na pokretnoj traci. Kada su pokušavali hodati brže ili sporije od brzine kretanja pokretne trake, trošili su više kalorija.

Osim mijenjanja brzine hodanja, savjetuju stručnjaci, za bolji učinak hodanja možete se poslužiti i drugim sitnim trikovima: hodajte s ruksakom na leđima, s utezima na nogama, hodajte radeći krivulju, a ne samo po ravnoj liniji i slično.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.