Doznajte kad počinju radovi u naselju Lise i Industrijskoj zoni Pecara

Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević potpisao je Ugovore o izvođenju radova na izgradnji kanalizacijskog kolektora ”C” s tvrtkama ‘KTM-Brina’ d.o.o. iz Posušja i ‘JV HERING – ECCON INŽENJERING’ iz Širokog Brijega.

U ime tvrtke tvrtke ”KTM-Brina” ugovor je potpisao direktor i vlasnik Tomislav Marić, a u ime tvrtke ‘JV HERING – ECCON INŽENJERING’ ugovor je potpisao Zlatko Čerkez.

Vrijednost ugovorenih radova između Grada Širokog Brijega i tvrtke „KTM-Brina“ je 1.225.219,82 KM.

Ova faza radova obuhvaća dva kraka izgradnje kolektora na dionicima od tvrtke ‘Mepas’ do zaobilazne ceste (benzinske postaje ‘Gas benz’), te od tvrtke ‘Aldi’ (ulicom fra Didaka Buntića’) prema ‘Gedžinoj strani’.

Vrijednost ugovorenih radova između Grada Širokog Brijega i tvrtke ‘JV HERING – ECCON INŽENJERING’ je 764.391,24 KM. Ova faza radova obuhvaća izgradnju kolektora na dionici od ‘Gedžine strane’ do tvrtke ‘Sjemenarna Bošnjak’ dalje prema novom naselju (zaobilazna cesta).

Početak radova planiran je početkom sljedeće godine, a planirano vrijeme za završetak radova je 180 dana od početka izvođenja istih.

potpisivanje_ugovori_1

Visina kredita Europske investicijske banke (EIB) za izgradnju kanalizacije u Širokom Brijegu u sklopu Projekta vodoopskrbe i sanitacije u Federaciji BiH je 5.828.000,00 KM, a Grad Široki Brijeg uz realizaciju kreditnog aranžmana dobio je grant sredstva Europske komisije (IPA fond) u iznosu od 2.500.000,00 KM.

„Zadovoljstvo je potpisivati ove ugovore kojima nastavljamo radove usudim se reći na najvećem projektu u povijesti našega grada. Još jednom molimo građane za strpljenje jer će se radovi izvoditi na veoma frekventnoj prometnici“, izjavio je prigodom potpisivanja ugovora gradonačelnik Miro Kraljević.

(www.jabuka.tv)

29 komentara

 • Svaka Vam čast,tako treba,ne treba niko drugi raditi nego Brina,kada ovako odradi kvalitetno, a brzo što bi mjenjao izvođača.Mislite li gdje će Vam Duša,u pakao zna se.

 • Miro,gdje ti ide kanalizacija u rijeku Lišticu,doće ti glave jer doće druge generacije,a ti upropastio ono što je najvažnije krvotog kako ti kažeš grada Široko Brijega.Stići će te kazna budi siguran.

 • Zalosno.Nek vama smeta cirilica yebla vas ona,a ne smetaju vam ove lopine i namjesteni tenderi,brini za rupu metar treba pola godine,neka ovako i treba kad jedino na izborima znate zaokruzit jedne te iste

 • Najgore je od svih problema je što se odvodi i novi i stari ispuštaju u širokobriješki biser Lišticu.čisti ekocid.

 • A di tvoj materijal iz septičke iskrenu .građani nisu firma za čišćenje septičkih jama i odlaganje “matrijala” iz iste bilo gdje pa tako i u rijeku .

 • ako ne asfaltirate Njivice,osobnocu dotrat auto kad krenu radovi na spomenutim.lokacijama i necu dat da se radi dok se ne zavrse Njivice!Tko hoce neka me sljedi

 • Cccc .. nije se uradio ko bi vama ugodio. Jedne godine je Kmeee ne radi se ništa!!!! druge je Kmeeee kasne radovi !!!!! treće Kmeeeee ne sviđa mi se! Kmeeee mene nitko ništa ne pita!!! Kmeee!!! Kmeee!!! Žug! Žug!

  • kad smo svi kolektivno glupi ako nesto kazes odmah si lijanov a svi zajedno ispastamo godinama umjesto da se dogovorimo i prosvjedujemo

 • Kome smeta nek se bavi politikom ili nek osnuje tvrtku i nek potpisiva ugovore a ovako svak im smeta svak im lopov mene jedino smeta sto ce guzve biti a oni rade 5-6 sati dnevno umjesto u 3 smjene

 • za EVICU
  S Kočerina sam i potpuno si u pravu..mi ko da smo kopile ove općine ili kvazigrada.Trebamo se odmah organizirati početi protestirati na način kako se mi dogovirimo..Osnivat neku stranku za lokalne izbore ito samo za Kočerin i ljude koji su rodim odavde a nije nas.malo i onda ravnooravno tražiti od grada sve što nas pripada.Dosta je više poltrona,ulizica,HDZa Lijana i inih.Dad izabrati mladog nepotkupljivog čobjeka za predsjednika MZ Kočerin koji nije mali pa da vidimo.Isti interes imaju i Ljubotići i Privalj..Bit će miniranja svega toga ali garantiram da se ti može napravit još ukoliko sad ne pogriješimo kod izbora predsjednika MZ jwr je to za nas ključ svega.Pa nemamo vodu,nemamo ceste,nemamo spomenik,Šta zapravi imamo.Ukoliki ivo ne prođe organizirat se i tražit sebi ooćunu HITNO.DOSTA NAM JE MULJANJA IZ J.LIŠTICE.

 • Slažem se potpuno sa ovim Solo.
  Zamislite ,imali smo predsjednika vlade ŽZH dva mandata iz Potkraja i nije.napravio vodovod.To je nekorektno.Nisam zato da krade za vodovod ali ako svi drugi imaju vodu zašto mi trošimo novac na cisterne.A on nije ništa poduzeo.Da je iz Jablanice bio je to dužan napravit a ne s Kočerina.Dakle ne trebamo propalice,pijanice,umjetnike i loše ljude.Trebamo pravog čovjeka i možemo onda puno napravit.Samo ne da je iz dosadašnjih brloga tipa ADZ ili LIJAN.Idemo se otrijeznut i tražit što nas pripada po božijem i ljudskom zakonu.

 • Slabo se vaš predstavnik bori za kočerin u gradskom vijeću trebaju fratri organizirat prosvjed sa ljudima iz kočerina ispred općine da se dovede voda na kočerin. ljubotiće potkraj mamiće kolobarica dolac i ja sam za vas moji su s kočerina

 • obilaze nas samo za petrovdan kako li samo jedu janjetinu ali se pojavljuju samo 1 godisnje kad ima za popit i pojest a kad treba voda … ma sve to nogom u d..e i natrat s Kocerina

 • Mik – odite u bovo pa vidite ; voda ,ceste kroz sve zaseoke sve imaju jer su u vlasti cak tvornicu pelena na brdu ma super?

Komentiraj: